Шинелі, пальто і піджаки в якості оббивки меблів: геніальні ідеї від британської студії

Як креативно відреставрувати старі меблі? У британських дизайнерів є цікаві ідеї з цього приводу. Вони буквально переодягають старі крісла в пальто, спідниці, піджаки і навіть у військову форму. А в якості декору використовують автоматні гільзи, кашкети і тенісні кулі. Як же виглядають реабілітовані крісла в нових "нарядах"? На це варто подивитися!

Отож, англійська дизайн-студія Rescued Retro Vintage створює оригінальні предмети інтер’єру, вбираючи крісла, пуфи і стільці в піджаки, шинелі, пальто та інші частини верхнього одягу. Одною тільки назвою автори студії демонструють свою основну мету – реставрувати і рятувати антикварні меблі.



Процес реставрації відбувається наступним чином: стара оббивка знімається, дерев’яна основа чиститься, полірується і фарбується і тільки після цього крісло «одягають» в нову одежу. І виглядає нове крісло так, як ніби тільки що вийшло з магазину одягу і прикупило собі там нове пальтечко!

Для ефектності і антуражу крісло доповнюють необхідними для верхнього одягу елементами: гудзиками, лацканами, кишенями, шарфами, рукавичками, носовичками в нагрудній кишені. Військовий одяг для крісел декорують оригінальними нашивками, гудзиками з гербами і зірками і навіть автоматними гільзами, пришитими по боках або до спинки.

Військова тематика представлена формою солдатів Радянського союзу і формою британських військ.




Крім «серйозних і чоловічих крісел в пальто», дизайнери студії створили «спортивне» крісло з пуфом, одягнувши його в білу тенісну спідницю. Не забули і про інші атрибути тенісу: трава замість сидіння, тенісні ракетки замість підлокітників і м’ячі замість ніжок. Пуф декорований сіткою і м’ячами.



Кожне крісло унікально і виконано в єдиному екземплярі. Тому і вартість його недешева - від 1500 доларів до 3000 доларів. До речі, в магазині racio.ua ціни набагато демократичніші.