Позика з інтернету: чого чекати від онлайн-кредиту

Інтернет значно розширив людські можливості, і не тільки в плані комунікацій або отримання інформації. Можна дивитися ТБ онлайн, робити покупки, здійснювати фінансові операції, давати у борг або, навпаки, брати в борг. Зараз більшість банків підтримує систему онлайн-кредитування. У чому переваги такої системи?

Щоб подати заявку, не потрібно виходити з будинку або офісу. Можна подати її безпосередньо на сайті банку, якщо у нього є такий інтерфейс. Причому є можливість порівнювати умови у різних кредитних організацій.

Але краще скористатися спеціалізованими сайтами, наприклад вот тут досить хороший сервіс. Там заявка подається одразу до декількох банків, що значно підвищує шанси на отримання кредиту. Якщо відмовить один банк, то інший може надати такий кредит. Достатньо просто заповнити анкету на сайті. Терміни відповіді на заявку мінімальні: від 15 хвилин до 2 днів.

При подачі самої заявки потрібен мінімальний пакет документів, як правило, тільки паспорт. Надалі банк або інша кредитна організація можуть і не вимагати жодних інших документів, якщо сума кредиту невелика. Основний пакет, якщо потрібно, можна підвезти вже безпосередньо в сам банк у разі схвалення заявки. І його зміст позичальнику відомий заздалегідь. Можна відразу почати збирати необхідні документи. Також можна заздалегідь домовитися про дату і час, коли позичальнику зручно під’їхати в банк або офіс кредитної організації.

В онлайн-режимі набагато швидше і простіше знайти оптимальні умови кредитування. Наприклад, більш низьку процентну ставку або наявність спеціальної програми у вигляді безвідсоткового строку погашення або нарахування бонусів.

Досить зручно гасити кредит. Як правило, після реєстрації на сайті компанії-кредитора можна в особистому кабінеті повертати борг перерахуванням з тієї ж банківської картки через захищену платіжну систему. Для цього не потрібно виходити з будинку або відпрошуватися з роботи, щоб встигнути в банк. Передбачена і система погашення через термінали або електронні гаманці.

При подачі заявки онлайн можна отримати кредит з поганою кредитною історією (наявність прострочень за попереднім кредитом або наявність непогашеного кредиту). Також при використанні системи можна отримати кредит безробітній людині або тим, хто працює неофіційно. Адже кредитні організації, як правило, не вимагають надання довідки про доходи.

Хороша кредитна історія в даній компанії гарантує клієнту-позичальнику при повторному взятті кредиту значні знижки на відсотки по кредиту і збільшення суми та строку кредитування.

Система працює цілодобово. Тому заявку можна подати навіть вночі, а відповідь отримати рано вранці, як тільки почне працювати фінансова установа.