Пральна машина Xeros заощадить воду і гроші

Уявити сучасний побут без автоматичної пральної машини складно, та й, зрештою, нереально: щодня різні їх моделі з фронтальним або горизонтальним завантаженням дозволяють привести в порядок гардероб, білизну та домашній текстиль мільйонам сімей по цілому світу.

Приємним моментом є також те, що на ринку сьогодні представлений широкий вибір моделей від відомих світових брендів. Вони доступні у ціновому плані, мультифункціональні, надійні, а якщо і трапиться з ними якась несправність, тут www.remont-stiralnyh-mashin.od.ua можна замовити хорошого майстра, який швидко усуне проблеми любої складності.

Однак, як з’ясовується, можна заощадити не тільки на пральній машині, підібравши найбільш підходящу модель, але і на самому процесі прання. Приклад тому – оригінальна технологія Xeros, розроблена професором британського університету Лідса (University of Leeds) Стівеном Буркінсо (Stephen Burkinsaw). Створена ним концепція прання дозволяє використовувати для очищення одягу на 90% менше води, ніж сучасні машини-автомати, і економити при цьому до 30% електроенергії.



Основною ідеєю інноваційного прання є використання пористих нейлонових гранул – крихітних кульок діаметром до 3 мм, що містять в собі миючий засіб і які таким чином очищують одяг, вбираючи з нього забруднення.

Власне, процес прання від Xeros в машині-автоматі бренду виглядає наступним чином:

– поміщені в барабан речі зволожуються, після чого вода зливається в спеціальний відсік, а барабан заповнюється нейлоновими гранулами;

– барабан обертається, як при звичайному пранні, а гранули, проникаючи в найменші складки, очищають одяг, текстиль або білизна, вбираючи в себе забруднення;

– через певний час, згідно із заданим режимом, гранули видаляються під час обертання барабана у передбачений для цього відсік;

– чистий і напівсухий одяг, без виполіскування, витягується для досушування або, при необхідності, прасування.

Таким чином економиться вода, електроенергія, а використовувані в гранулах миючі засоби не шкодять природі. Самі ж гранули можуть використовуватися до 100 разів одним комплектом, після чого вони відправляться на переробку: з них, наприклад, можна буде створювати пластикові панелі для автомобілів.