Готель California, оспіваний в легендарному хіті групи Eagles

Тисячі туристів з усього світу, серед яких багато знаменитостей, щорічно прагнуть відвідати готель California, розташований в невеликому населеному пункті Тодос-Сантос (Todos Santos). Існує міф, що власне йому присвячена легендарна однойменна пісня групи Eagles.

У пісні “Hotel California” мова йде про невеликий посад, розташований поблизу безлюдної дороги, недалеко від релігійної обителі. Ці характеристики повністю збігаються з мексиканським готелем, розташованим в селищі, де проживає близько 4,3 тисяч осіб, на березі Тихого океану, в 72 кілометрах від Кабо-Сан-Лукас (Cabo San Lucas), штат Південна Нижня Каліфорнія.



“Це всього лише легенда, пов’язана з історією групи Eagles, точно ми не можемо нічого сказати, знаємо тільки те, що пісня була написана в 1977 році, і в ті часи готель вже існував”, - розповідає мексиканський підприємець Алехандро Бланко, власник та керуючий готелем з 2002 року. З моменту придбання готелю його власник, 31-річний мексиканець, і його покійний канадський партнер, Джон Стюарт, постаралися надати цій будові атмосферу готелю-бутіка.



Історія готелю, - продовжує Алехандро Бланко, - починається з 1947 року, коли нащадок китайських іммігрантів Антоніо Вонг Табаско взявся за його будівництво. Готель вперше відкрив свої двері в 1950 році, а, крім того, Вонг обладнав там бар, ресторан і поблизу відкрив заправну станцію.

З моменту його відкриття і до кінця 70-х років готель так і називалася - “Hotel California”, потім був перейменований в “Hotel Misión Todos Santos”, і, кілька років потому, знов придбав свою колишню назву.



За весь час існування готелю California Алехандро Бланко – четвертий її власник. Фасад будівлі, як запевняє він, зберігає протягом майже семи десятиліть свій первісний вигляд, хоча всередині були зроблені деякі зміни. Номери для більшої просторості були об’єднані між собою, також були надбудовані криті тераси.

Зараз в готелі є одинадцять номерів, середня вартість яких становить 80 - 90 доларів, магазин, ресторан, її коридори з традиційної мексиканської меблями прикрашені картинами місцевих художників. Персонал готелю, що складається з 44 осіб, обслуговує його постояльців, серед яких зустрічалися такі відомі особистості, як Періс Хілтон, Джуд Лоу, Шанья Твейн, Квін Латифах, Бон Джові і Голді Хуан.



В готелі California також виробляється текіла з однойменною назвою, яка експортується в Сполучені Штати, і не раз там завойовувала премії World Spirits Competition. Незважаючи на те, що готель оточений ореолом міфів і легенд, пов’язаних з творчістю лідера гурту Eagles Дон Хенлі, його власники не прагнуть давати їй таку рекламу, хоча чудово знають, що “слава заявляє сама про себе”, - додає Алехандро Бланко.


Если вы желаете отлично отдохнуть  и ищите для этого хорошие гостиницы Киева и Киевской области, советую обратить внимание на гостиннично-ресторанный комплекс «Царевка», расположенный в живописном, экологически чистом районе под Киевом. Здесь для вас комфортабельные современные номера, масса разных развлечений, непревзойденная вкуснейшая кухня.