Дивовижний Намба Парк (Namba Parks) в Осаці (Японія)

Коли звичайна людина чує слово «торговий центр», то типовий образ, який приходить їй на розум - це серія магазинів і маленькі кафе у великому приміщенні. Проте, парк Намба, величезний торгово-офісний простір в Осаці, Японія, повністю ламає нудні стереотипи про те, як повинен виглядати торговий центр.

А ось як має виглядати сучасний комфортний загородній житловий комлекс економ-класу можна проілюструвати на прикладі містечка Золоче під Києвом, ось тут  http://primefamily.com.ua/zoloche/ ви знайдете детальну інформацію.

Дивовижний комплекс, побудований на місці старого Осакського бейсбольного стадіону у 2003 році компанією Jerde Partnership, має вісім рівнів садів на дахах, які охоплюють кілька міських кварталів, 30-поверхову вежу, гірські масиви, скелі й каньйони, газони, струмки, водоспади, ставки і навіть спеціально виділене місце для росту овочів.



Ідея про створення парку Намба виникла при закритті бейсбольного стадіону Осаки, що надало прекрасну можливість перепланування нового комерційного району в безпосередній близькості від залізничного вокзалу Намба, який знаходиться всього в одній зупинці від аеропорту Кансай.

Оскільки це одне з перших місць, які бачать гості третього за величиною міста в Японії, власник Nankai Electric Railway попросив Jerde Partnership розробити проект, який би відображав унікальність Осаки. Компанія постаралася на славу, розробивши Namba Park – незвичайний зелений оазис насаджень посеред величезного галасливого мегаполісу.



Комплекс включає в себе 30-поверхову офісну будівлю та прилеглий торговий центр. Але що дійсно робить Парк Намба унікальним – це парк на даху, який поступово піднімається вгору на вісім рівнів і надає відвідувачам відчуття, ніби вони насправді стоять високо на вершині гори.

На 6-му рівні можна знайти безліч ресторанів, які пропонують кухні з усього світу (японську, корейську, італійську і т. д.), а магазини розташовані на 2 - 5 поверхах. Є також тераси, розташовані як на даху, так і в пішохідних каньйонах, амфітеатр для проведення концертів, і простір для невеликих особистих городів.