Ferrari показала, як будуть виглядати авто в 2040 році

Завершився студентський конкурс дизайнерів, який проводила компанія Ferrari. Слухачі п'ятидесяти кращих вузів світу повинні були представити свою точку зору на те, як повинні виглядати автомобілі славної марки в 2040 році.

Повна назва конкурсу звучить, як «Ferrari Top Design School Challenge». До початку грудня минулого року визначилися чотири фіналісти. Це Коледж творчих досліджень в Детройті, Університет Хонкіг з Сеула, французький коледж ISD-Rubika і німецька Вища школа з Пфорцхайма. З цього моменту авторитетне журі обирало переможця. До складу журі увійшли відомі інженери, дизайнери, гонщики і колекціонери Ferrari. Ось найвідоміші у світі імена суддів: Паоло Пініфарина, Себастьян Феттель, Нік Мейсон (Pink Floyd), Джей Кей (Jamiroquai).

Варто зазначити, що у фіналі при виборі переможця практично ніяких сумнівів і розбіжностей в думках не було. Розробка переможців зі школи Rubica, що в Валансьєні, Франція, була прийнята журі одноголосно.


Шість студентів створили дивовижний концепт під назвою Manifesto 2040, який привів у захват навіть бувалих конструкторів і дизайнерів. Крім зовнішності, журі відзначило гармонійність концепту, а також узгодженість всіх ключових елементів авто (інтер’єр, салон, силова установка, джерело живлення тощо). При цьому, журі відзначило збереження впізнаваності бренду Ferrari, що теж важливо.

Стильний кузов намальований, здається, однією лінією. Вона підкреслюється чотирма колісними арками, які починаються від переднього повітрозабірника і закінчуються дифузором.

Водій і пасажир потрапляють в кокпіт через відкидне лобове скло. Тільки відкидається воно не звично вперед, а назад, проти ходу автомобіля. Крім того, ковпак ще розділений надвоє.



Особливої відзнаки журі удостоєний футуристичний проект FL салону Ferrari, виконаний росіянином Романом Єгоровим – студентом німецької дизайнерської школи. А спеціальний приз глядацьких симпатій дістався трьом студентам з Сеула за проект Esfera.


Выбор ГБО для автомобиля – дело крайне ответственное, ибо от качества подобного оборудования зачастую зависит жизнь водителя и пассажиров. Эксклюзивным представителем ТМ Torelli в Украине является компания Milano Ukraine, а это значит, что приобретая здесь http://mln.com.ua/ газ на авто, вы можете на 100% быть уверенными как в безопасности, так и надежности и экономичности вашей машины.