Стілець-тренажер Inactivite’ не дасть розслабитися

Як відомо, сидяча робота більше 4 годин на день призводить до виникнення хвороб хребта, серця, раку та діабету, спотворює поставу. Однак французький дизайнер придумав оригінальне вирішення даної проблеми мільйонів.

Молодий французький дизайнер по імені Benoit Malta створив унікальні меблі, призначену для людей із сидячим способом життя. Оригінальний дизайнерський стілець «Inactivite’», який має всього дві ніжки, являє собою справжній тренажер для ніг, хребта і всього корпусу людини, що сидить на ньому, він ідеально підходить для тих, хто усвідомлює негативні наслідки постійного сидіння, проте не може собі дозволити достатню якісну щоденну рухову активність.

За словами творця новинки, його головною метою стало максимально уникнути стаціонарних поз, які негативно впливають на хребет і суглоби сидячої людини, тим самим здійснюючи профілактику виникнення різних захворювань, таких характерних для людей, що ведуть сидячий спосіб життя. За задумом дизайнера, створення “терпимого дискомфорту” здатне забезпечити добробут користувачів меблів, адже сидячій на такому стільці людині необхідно задіяти групи м’язів, які абсолютно не задіяні в процесі сидіння на звичайному кріслі.

Незвичайний спосіб сидіння, який пропонує цей предмет інтер’єру, дозволяє набагато краще відчувати тіло, що одночасно підвищує концентрацію на поточному робочому завданні і помітно покращує самопочуття людини. Спочатку користувачеві порівняно складно зберігати баланс на такому стільці, проте вже через короткий проміжок часу необхідний навик виробляється і закріплюється, і сидіння на даному предметі інтер’єру стає набагато простішим і легшим.



Варто відзначити, що подібний тренажер не підходить для постійного використання - вже через кілька годин людина, що сидить на ньому буде серйозно втомленою. Саме тому дизайнер рекомендує використовувати дану меблі дозовано, комбінуючи чергуючи зі звичайними стільцями або крісла.

«Мета проекту Inactivité – сприяти мобільності і якомога більше уникати тривалих стаціонарних поз, - характеризує своє творіння дизайнер. - Іншою, не менш важливою метою було нагадати людині про важливість турботи про своє здоров’я.»

Понад 2000 чудових крісел і стільців пропонує інтернет-магазин kupistul.com.ua, завдяки їм і офісна робота буде продуктивнішої, і домашній відпочинок більш комфортним!