Вчені з’ясували, що сир — це наркотик

Американські дослідники з Мічиганського університету нещодавно зробили сенсаційну заяву – за їх словами сир є продуктом-наркотиком і може викликати наркотичну залежність.

Експерти порівняли сир по впливу на організм з легкими наркотиками і додали, що всі сировмісні продукти стають «фаворитами» у людей через вміст в продукті речовини козеїн, що викликає наркотичну залежність і потяг людини до поїдання сирів.

Фахівці визначили, що основним продуктом, на який «підсаджуються» майже всі жителі нашої планети є піца, вона містить продукт-наркотик, що викликає стійку залежність. Також у викликаючу звикання категорію продуктів потрапили ті делікатеси, які готуються у великій кількості жиру. Це в основному продукція фаст-фуду, так як домашня кухня більш збалансована і передбачає приготування продуктів, не занурюючи їх в олії.

Щоб зрозуміти, чому сир викликає залежність і є продуктом-наркотиком, дослідники ретельно розібрали його склад і з’ясували, що головним ворогом людини стає козеїн, що міститься в сирах. Дана речовина формує в організмі казоморфіни, які після вживання продукту викликають у людини почуття задоволення і бажання ще раз спробувати сир.

Слід додати, що козеїн міститься в кожному сирному і молочному продукті, але робить саме сир продуктом-наркотиком, що викликає залежність. Це пояснюється тим, що в кінцевому продукті, тобто у сирі і концентрується основна кількість цієї речовини.

Але при цьому сир не вважається небезпечним наркотиком, який може завдати шкоди організму. Більше того, вчені радять вживати сир людям із зниженим апетитом і вираженим авітамінозом, так як даний продукт містить колосальну кількість корисних речовин для людей і має здатність викликати апетит, навіть у завзятих противників їжі.