Microsoft випустить версію Minecraft для школярів

Одна з найпопулярніших ігор у світі Minecraft стала не тільки віртуальною «пісочницею» колосальних розмірів, в якій сотні тисяч гравців створюють найхимерніші ландшафти і конструкції, але і породила кілька освітніх проектів.

Так, компанія Microsoft влітку 2016 року планує представити версію гри Minecraft для школярів. Про це повідомляє Wall Street Journal (WSJ).

Щоб користуватися грою, за кожного школяра потрібно буде платити $5. В навчальне видання Minecraft будуть включені спеціальні можливості для вчителів, які зможуть самі створювати проекти в рамках гри, над якими будуть працювати діти.

Гра, яка дозволяє проектувати різні об’єкти, допоможе школярам вчити геометрію, розвивати критичне мислення та вміння працювати в команді, вважають творці гри.

Як зазначає BBC News, Minecraft в тій чи іншій формі вже кілька років використовується для навчання в школах. Чотири роки тому фінська TeacherGaming створила версію MinecraftEdu, і згодом продала копії MinecraftEdu в сім тисяч шкіл по всьому світу, заробивши на цьому понад $3 млрд. У 2015 році Microsoft купила фінську розробку, сума операції не розкривається. Американська корпорація пообіцяла поліпшити деякі опції навчального видання Minecraft. До речі, тут http://1st-minecraft.ru/category/mobilnaya-versiya/klienty можна скачати Майнкрафт на андроїд всіх останніх версій.

Варто зазначити, що відеоігри з 1970-х років використовуються для навчання в школах. Приміром, Sims, як пише WSJ, допомагає американським школярам вчитися співпрацювати. Популярним навчальним інструментом є також гра Angry Birds, геймплей якої грунтується на законах фізики.

У листопаді минулого року Microsoft і навчальна платформа програмування Code.org випустили зроблений в стилі Minecraft курс, який допоможе дітям від шести до 14 років зрозуміти основи програмування.

Нагадаємо, що Microsoft купила Minecraft у студії Mojang в 2014 році за $2,5 млрд, а саму гру створив шведський програміст Маркус Перссон, її повноцінний реліз відбувся в 2011 році.