Екстремальний аеропорт на острові Сен-Мартен

Берегова лінія під назвою Махо (Maho Beach) розташована на голландській стороні Карибського острова Сен-Мартен. Якщо ви любите дивитися, як літаки злітають і здійснюють посадку, то це місце повинно бути вашим наступним пунктом призначення, тому що більш близького контакту з літаками, які наближаються до злітно-посадкової смуги немає ні в одній точці світу.

Зовсім поруч з Махо Біч знаходиться Міжнародний аеропорт імені Принцеси Юліани (Princess Juliana International Airport). Літаки повинні приземлиться як можна ближче до початку злітно-посадкової смуги через її невелику довжину, тому вони йдуть на посадку на таких мінімальних висотах, що здається, ніби вони зачіпають голови людей, що знаходяться на пляжі.



Можна мирно валятися на пляжі, але коли в кількох десятках метрів над землею пролітає якийсь Боїнг 747, через створюваний лайнером потужній повітряний потік піднімається справжня піщана буря, яка легко розкидає речі навколо. Зате можна сфотографувати літак, що летить на дуже близькій відстані, і це дуже вражаюче видовище!



А спроба встояти під потоком повітря, що виривається з реактивного двигуна в момент старту літака, давно стала місцевим видом спорту.

Через постійні злети-посадки хіба що лише відчайдушні екстремали відчувають справжнє задоволення від відпочинку на цьому пляжі. Сюди приїжджають в основному для гострих відчуттів, а не для засмаги, і для цього створені всі умови – у всіх барах і ресторанах поблизу є розклади польотів. Якщо вам здається цього замало, гучномовець на даху Sunset Beach Bar транслює переговори диспетчерів і пілотів літаків, що йдуть на посадку.



Незважаючи на те, що аеропорт Принцеси Юліани має високу складність посадки, за його історію існування тут було лише дві аварії. Перша сталася 2 травня 1970 року, рейс 980 McDonnell Douglas DC-9CF впав у море поблизу пляжу. Загинуло 22 людини з 57. Погода на той момент часу не дозволила приземлитися з першого разу, пілоти вирішили зробити ще кілька спроб, але, на жаль, закінчилося паливо.

Друга - 21 грудня 1972 році рейс Air France De Havilland Canada Twin Otter вилетів з Гваделупи, але на підльоті впали в море, загинули всі 11 пасажирів на борту разом з обома пілотами.


С помощью онлайн-системы “Амадеус” вы сможете оперативно осуществить бронирование билетов на перелеты по Украине, а также в другие страны на самых выгодных условиях. К вашим услугам круглосуточная поддержка, гарантирована полная конфиденциальность и безопасность трансакций.