Чарівна лампа Nature Chandelier: казковий ліс в кімнаті

Далеко не всім пощастило жити в приватному будиночку на краю мальовничого лісу або парку. Але опинитися на галявинці під кронами дерев можна навіть не виходячи з квартири. Для цього досить обзавестися "чарівною" лампою Nature Chandelier.

Арт-дует carnovsky дозволив нам опинитися в казковому лісі за допомогою свого RGB-пейзажу і стереоскопічних окулярів, через які потрібно дивитися на цю картину. А дизайнерська компанія Hilden & Diaz пропонує відправитися в подібне місце за допомогою домашньої люстри Nature Chandelier.

Ідея люстри Nature Chandelier прийшла в голову німецькому біологу і натуралістові Ернсту Геккелю (Ernst Haeckel). І з нею він звернувся до відомої студії Hilden & Diaz, що займається розробкою і виробництвом оригінальних дизайнерських предметів інтер’єру.

Люстра Nature Chandelier – це, здавалося б, випадковий набір різноманітних безформних елементів, ніби зібраних в довільному порядку і зім’ятих в єдиний клубок. Але варто тільки повісити її під стелю, включити лампочку і кімната, в якій висить цей предмет інтер’єру, тут же перетвориться в казковий ліс з чарівними деревами-велетнями, схиленими над вами.

Дизайнери з Hilden & Diaz порівнюють тіні, які залишає на стінах кімнати люстра Nature Chandelier, з плямами Роршаха, в яких кожен може побачити те, що захоче. Хтось сприйме їх як прекрасні дерева, що оточують його під час пікніка в лісі, а хтось як прикриття для монстрів, які ховаються за цими об’єктами. А от, якщо замовити на фірмі Nivell якісну натяжну стелю, то це ще більше підсилить це фантастично-красиве видовище. До речі, всім рекомендую Nivell, майстри тут досвідчені, відповідальні, у за досить помірну плату ви будете мати чудову стелю!



До речі, чомусь саме стеля найбільш обділена дизайнерською увагою. Признайтесь, як часто, входячи в те чи інше приміщення, ми піднімаємо голову вгору, щоб розглянути стелю? Можливо, у палацах або музеях – не більш того. Разом з тим дизайнер Джі Лі (Ji Lee) вважає, що простір стелі абсолютно незаслужено не використовується людьми для прикраси своїх будинків і пропонує нам вирішення цієї проблеми.

Ідея дизайнера носить назву «Parallel World» («Паралельний світ») і полягає в тому, що десь на стелі автор поміщає модель мініатюрної кімнати догори ногами. Такий хід не захаращує приміщення, але в той же час надає інтер’єру якусь родзинку.