Das Parkhotel: готель в каналізаційних трубах

Трубами різного калібру і їх призначенням в сучасному інтер'єрі вже нікого не здивуєш. Вони давно стали модним трендом і надають приміщенню певний індустріальний шарм. «А що якщо розмістити інтер'єр в трубах?» – подумав австрійський архітектор Андреас Штраус і в 2004 році створив Das Park Hotel, номери якого розташовані у величезних бетонних циліндрах, які зазвичай використовуються для будівництва каналізаційних комунікацій.

Спочатку розміщувався готель у Лінці, але дуже скоро переїхав в сусіднє містечко Оттеншайм, де зайняв почесне місце в міському парку на березі Дунаю. Всього номерів у готелі три, кожен з них розташовано всередині величезної бетонної труби вагою близько 9,5 тонн, що робить таке житло дуже надійним: його неможливо ні зрушити з місця, ні зламати.

Площа номера в Das Park Hotel всього близько двох квадратних метрів, але і в цьому обмеженому просторі зручно розташоване двоспальне ліжко з ергономічним матрацом, приліжковим столиком зі світильником і ще залишається місце для валіз. Також в номері присутня електрична розетка, що дозволяє зарядити мобільний телефон або фотокамеру.



В кожному номері є круглий вентиляційний отвір. Бетонні стіни забезпечують непогану звукоізоляцію, а ще підтримують прохолоду всередині приміщення в літню спеку і тепло прохолодними ночами. Оскільки опалення в готелі не передбачено, він функціонує лише з травня по жовтень.

Всі звичні туристу зручності, такі як туалети, душові, кафе, ресторан і навіть басейн розташовані в сусідньому будинку. Один нюанс: всіма цими благами цивілізації можна скористатися за додаткову плату.

Цікава і система бронювання номерів в Das Park Hotel. Щоб тут оселитися, потрібно заповнити заявку на офіційному сайті готелю. Якщо бронь підтверджується, туристу по електронній пошті приходить код, за допомогою якого відкривається кодовий замок на дверях кімнати. Звична стійка адміністратора у цьому готелі відсутня.