Автор “Аеропорту” відмовився продати Голлівуду права на екранізацію своєї книги

Сергій Лойко, автор книги «Аеропорт», що розповідає про подвиг українських "кіборгів" вирішив відмовитися від продажу прав на екранізацію його твору американським кінокомпаніям. Про це він розповів на своїй сторінці в одній із соціальних мереж.

За його словами, днями були завершені переговори між ним і представниками кіностудій «Коламбія пікчерз» і «Соні пікчерз». Вони зверталися до нього з проханням про продаж прав на раніше опубліковані в американській пресі матеріали.

Вони, зокрема, збиралися на їх основі написати сценарій для фільму, який розповідає про оборонців Донецького аеропорту. Як зазначає сам Лойко, компанії мали намір придбати виключні права на персонажів, описаних в його матеріалах, і сам сюжет. Американські кінематографісти намагалися домогтися свого впродовж останнього року.

Зрештою автор прийняв рішення відмовитися від пропозиції. За його словами, остання озвучена сума перевищувала півтораста тисяч доларів. Серед іншого, він зазначив, що головною проблемою була неможливість повноцінної участі у написанні сценарію. Передбачалося, що його функції обмежаться суто консультуванням сценаристів.

Сергій Лойко - відомий фотограф, публіцист і перекладач. Він навчався в інституті іноземних мов імені Моріса Тореза. Перед тим як стати журналістом, перебував на військовій службі. Він був у числі тих журналістів, які писали про війну в Іраку. Матеріали, створені ним, публікувалися в ряді незалежних російських і американських видань.

У позаминулому році він зайнявся освітленням військових дій, що відбувалися на території Східної України, і регулярно бував у зоні українського конфлікту. На початку минулої осені в українській столиці була презентована книга, названа автором «Аеропорт». Він вирішив написати свій роман після того, як деякий час пробув разом із українськими військовими у Донецькому аеропорту, і був безпосереднім свідком його героїчної оборони.


О личной жизни Дмитрия Гордона-младшего, твердых намерениях проявить себя в Голливуде в качестве композитора, и других планах на будущее повествует  сайт дмитрия гордона, будем надеяться, что в скором будущем очередной украинец прославит свою страну на весь мир!