Квартири-«паразити» - дешева альтернатива стандартним будівлям

Як відомо, у великих мегаполісах, особливо у центрі, клаптик вільної землі на вагу золота. Будівництво житла обходиться дуже дорого, відповідно, і доступне воно обмеженому колу достатньо заможних городян. Відносно недавно в Парижі архітектори спробували вирішити цю проблему, представивши оригінальні модульні житла, прибудовані до дахів старих будинків. Варто відзначити, що вартість такої квартири буде мало не в половину дешевше звичайної.

Отож, бюро Stéphane Malka Architecture, відоме проектом реконструкції Пон-Неф, запропонувало надбудовувати сучасні житлові “підвішені” блоки прямо над вже існуючими паризькими будівлями. Проект Стефана Малка отримав назву 3box, а характерною його особливістю є те, що вартість такої нерухомості буде на 40% нижче середньої по ринку, у всякому разі, так запевняють автори проекту.

Тут є все необхідне для комфортного життя, хіба що можна було би порадити забудовникам замовити на kievjaluzi.kiev.ua надійні красиві вікна з бездоганними характеристиками тепло- і звукоізоляції.



Такі прибудови являють собою модульні прямокутні блоки, які можуть розміщуватися в кутових нішах між будинками, або ж за допомогою спеціальних паль «підвішуватися» над землею на різних рівнях, в тому числі, кріпитися до дахів. Проект вже реалізується в одному з округів міста - Ке де Вальмі (Quai de Valmy).

«Ми пропонуємо квартиру, ціна якої на 40% нижче ринкової, побудовану в максимально короткі терміни завдяки особливій технології виробництва», - повідомляється на сайті майстерні, яку очолює Малка. Прибудови виготовлені тільки з натуральних матеріалів, що підлягають переробці, і екологічні, що підтверджується французькими екологічними сертификатами. Вони забезпечують комфортну температуру в приміщеннях і добре пропускають сонячні промені.

Блоки будуть модульними, їх можна збільшувати згідно з потребами мешканців квартири. На дахах прибудов спроектовані простори для зелених насаджень. Будівництво нових конструкцій над будівлями XIX століття може здатися сумнівною ідеєю, однак автори проекту доклали чимало зусиль, щоб органічно вписати нові конструкції в архітектурний ландшафт міста.



До речі, на відміну від багатьох інших міст з древньою історією, влада французької столиці вирішила не позбавлятися від невеликих старовинних будівель, щоб на їх місці були побудовані багатоповерхові нові споруди. Між тим закон ALUR, прийнятий в 2014 році, зобов’язує владу міста знижувати вартість оренди і будувати 70 тисяч нових одиниць житла в межах міста щороку. Тому можна сподіватися, що проект 3box буде надалі розвиватися.