“Найкраща робота у світі” ледь не довела британця до могили

Мабуть багато хто пам'ятає ажіотаж навколо конкурсу “Найкраща робота у світі", переможцем якого став британець Бен Саутхолл. Як з'ясував на особистому досвіді щасливець, який отримав жаданий пост, реальність виявилася далеко не такою райдужною, як обіцяли організатори конкурсу.

Нагадаємо, у 2009 році Австралійське агентство по туризму оголосило конкурс на вакансію доглядача за островом Гамільтон, що знаходяться в штаті Квінсленд. В обов’язки здобувача входило ведення блогу, присвяченого життю на Гамільтоні та дослідження підводного світу острова. За це роботодавець виплачував 150 тисяч доларів за пів року.

У підсумку удача, як відомо, посміхнулася дайверу Саутхоллу, якому тоді було 34 роки. За його словами, він поставився дуже серйозно до своєї праці, справно подорожуючи по острову і ведучи інтернет-щоденник, що виявилося досить виснажливим справою. Так, в рамках досліджень свого острова йому довелося здійснити подорож у понад 1,5 тисячі кілометрів уздовж Великого Бар’єрного рифу, на каяку і велосипеді.

Британець також розповів, що йому довелося знятися в ряді телепрограм, присвячених туризму і життю на острові, що також виявилося не найлегшим заняттям. «Чим більше я занурювався в цю роботу, тим важчою вона мені здавалася... Коли я зробив 10-хвилинний ролик для телешоу Опри Уїнфрі, яке показують у 140 країнах, я подумав: «ось зараз це вже точно зовсім не легка робота», - сказав сам доглядач острова в розмові з Бі-бі-сі.



Робота Саутхолла була також не позбавлена ризику: одного разу його вжалила медуза іруканджі, чия отрута може вбити людину. Втім для британця цей інцидент закінчився благополучно. Робота на Гамільтоні призвела і до змін в особистому житті британця. Спершу від нього пішла дівчина, з якою він приїхав на острів. Однак потім він зустрів іншу подругу, Софії, на якій хоче одружитися. Жити молоді люди планують в австралійському Брісбені, який стане першим містом на землі, де Саутхолл обзаведеться постійним домом.

«Довгі роки (ще до роботи на Гамільтоні) я подорожував по Африці на своєму «Ленд Ровер». Тепер я живу в Брісбані, це не найбільший місто в світі – однак у мене до цього взагалі не було ніякого досвіду життя в місті», - сказав Саутхолл.

Саутхолл зазначив, що в цілому не шкодує про дні проведені на Гамільтоні, так як багато чому навчився, наприклад, вести відеозйомку, робити фотомонтаж і виступати на телебаченні.