“Розумні годинники” будуть ідентифікувати користувача по малюнку вен на руці

Нещодавно компанія Samsung зареєструвала патент на годинник з функцією зчитування вен руки. Зараз південнокорейський техногігант власне працює над розробкою нової моделі "розумних годинників".

Традиційно швейцарські годинники рахуються символами абсолютної надійності, вишуканого стилю і високого соціального статусу. У нас ви зможете придбати оригінальні годинники Ulysse Nardin, цей бренд неодноразово удостоювався найвищих нагород на найпрестижніших світових виставках.

Компанія в останній час акивно займається сферою удосконалення методів ідентифікації користувача. На новому пристрої буде встановлено сканер, який ідентифікує власника носимого пристрою. Дану інформацію повідомило патентне агентство США.

Опис розробки містить інформацію про розміщений на годиннику спеціальний датчик-камеру з двома світловими елементами, які будуть підсвічувати скановану область. Система буде знаходиться на торці смарт-годинника. Кожен раз, коли потрібно встановлювати особу користувача, гаджет сканує малюнок вен, розташований на внутрішній стороні зап’ястя руки. Далі система робить порівняння відсканованого зображення з тим, що зберігається в пам’яті пристрою. Якщо малюнок збігається, то користувачеві відкривається повний контроль над цим «розумним» годинником.

В Samsung вважають, що нова система ідентифікації є більш ефективною, ніж сканування відбитку пальця. Вени знаходяться всередині організму і підробити їх малюнок неможливо, на відміну від текстури подушечки пальця. Розробники заявляють, що технологія може знайти набагато більш широке застосування: для отримання доступу до автомобіля, будівлі, а також для підтвердження здійснення платежу, який здійснюється з допомогою “розумних годинників”. Все більше уваги приділяється інформаційній безпеці, щоб користувачі були впевнені в збереженні своїх коштів.

Варто зазначити, що зараз розробники вкладають величезні інвестиції в розвиток мобільних гаджетів, оснащуючи їх дедалі ширшим функціоналом. Велика увага приділяється розробці платіжних інструментів з їх впровадженням в сучасні гаджети. Експерти прогнозують, що ринок ще не досяг свого піку, тому зусилля багатьох ІТ-компаній спрямовані на те, щоб переманити значну частину клієнтів банків на використання більш прогресивних методів оплати покупок. На противагу фінансові організації працюють над створенням власних платіжних систем на базі мобільних гаджетів.