Зібрати за 60 секунд: човен, який поміщається в сумку

Поступово тяга до мінімізації розмірів при збереженні функціоналу перейшла від гаджетів на всілякі види транспорту. Наочним прикладом того, що неможливе може стати можливим є розробка американських інженерів-ентузіастів, які наочно показали, що повноцінний човен можна зібрати всього за 60 секунд.

В останні 10 років такі якості як «компактність», «універсальність» і «мобільність» стали одними з найбільш затребуваних у виробництві всіляких гаджетів. Сьогодні є мініатюрні складні велосипеди, автомобілі класу «смарт» і самокати, що перетворюються в парасольку. А група ентузіастів із США представила проект Quickboats.

Свою назву Quickboats отримав зовсім не за швидкість руху, а за ту саму мобільність і компактність. Справа в тому, що човни Quickboats – це своєрідний конструктор, складений в спеціальну сумку, яку може нести без особливих складнощів один чоловік в одній руці.

Всі деталі човна зроблені з пластику. Базовий варіант передбачає, що він буде рухатися за рахунок пари весел, проте на кормі є місце для установки двигуна.

Повну збірку човна Quickboats два людини можуть провести за 60 секунд. Ніяких спеціальних навичок або інструментів для збору човна не потрібно. У комплект входить інструкція, яка допоможе розібратися в процесі складання. Втім, деталей в Quickboats зовсім небагато, а тому і ніяких труднощів виникнути не повинно.



Втім, це не єдина подібна конструкція плаваючого засобу. Так, американський дизайнер Антон Вілліс (Anton Willis) розробив компактний і легкий човен-катамаран ORU kayak, який складається подібно орігамі, і поміщається в невелику валізу.

Складаний каяк ORU, вважається першим і єдиним в світі човном-орігамі, зручним не тільки для пересування по воді, але і для транспортування і зберігання. Він зроблений з листа гофрованого пластику, який слід зігнути строго по лініях, накресленим зверху, прикріпити додаткові аксесуари, кочети і весла - і вийде повноцінний човен для змагань або ж індивідуального плавання по воді.


Если вы желаете недорого купить лодочный мотор парсун в Украине советую посетить интернет-магазин «Лодка-Лодка».