Китайський інтернет-магазин запропонував робити покупки за допомогою селфі

Всюдисущим "селфі", мода на яке не спадає вже кілька років, можуть знайти практичне застосування. При цьому мова йде не про технології розблокування екрану смартфона або іншої системи авторизації. Китайський торговий гігант Alibaba вирішив копнути глибше і запропонував використовувати автопортрет для підтвердження покупок в інтернеті. Про це повідомило видання MarketWatch.

Мало придбати товар, потрібно його ще вчасно і без ушкодження отримати, особливо якщо мова йде про американські або китайські інтернет-магазини . Ось тут-то і приходить на виручку сервіс http://hepsy.me/, тим більше, що завдяки відмінно продуманій тут технології консолідації товарів, ви суттєво економите на доставці.

За товар, як і раніше, доведеться заплатити. Але при переказі грошей доведеться посміхнутися в камеру гаджета - незалежно від того, наскільки висока ціна. Технологію представив на виставці CeBit в Ганновері засновник компанії Джек Ма. Прямо під час презентації йому вдалося підтвердити за допомогою “селфі” купівлю колекції старовинних марок.

За його словами, суть системи, що одержала назву “Усміхнись, щоб заплатити”, полягає в тому, що додаток порівнює отримане зображення із заздалегідь збереженою фотографією користувача. Якщо вони збігаються, програма проводить платіж. Згідно ідеї, нова технологія допоможе уникнути оплати електронних покупок, зроблених з чужого смартфона або планшета.

Спершу систему планують випробувати в Китаї. Втім, офіційної дати запуску поки немає. Справа в тому, що розробники поки не “навчили” програму відрізняти живу людини від піднесеної до камери фотографії.

Між тим, інтернет-гігант розробляє та інші системи біометричного контролю. Серед них - розпізнавання по голосу, спеціального чіпу-татуюванні і навіть застосування домашніх тварин.

До речі, на початку поточного року холдинг Alibaba Group повідомив про триразове зростання прибутку за останні дев’ять місяців. Зокрема, лише за четвертий квартал 2015 року його прибуток збільшився на 108% порівняно з тим же періодом 2014 року і склав $1,923 млрд.

Протягом цього ж часу Alibaba Group зумів збільшити свою виручку — вона, як повідомляє портал ZDNET, зросла на 32% у річному вираженні до $5,333 млрд. За підсумками дев’яти місяців минулого фінансового року чистий прибуток Alibaba Group збільшилася рівно в три рази і склав $10,185 млрд.