Склади Amazon

Найбільшими у світі складами володіє американська компанія Amazon - відомий інтернет-магазин, де можна купити практично будь-який товар від сувенірів і книг до меблів і побутової техніки.

Загальна площа всіх складів Amazon перевищує 700 спорткомплексів, таких як Медісон Сквер Гарден, всі склади магазину могли б вмістити більше води, ніж 10 тис. олімпійських басейнів. Засновник компанії Джефф Безос називає інвестиції в чотири нових величезних склади “найенергійнішою експансією торгових потужностей в післявоєнній історії”.

Amazon - це не просто склад, а центр виконання замовлень, практично «добра фея» або гігантський робот. Коли дивишся на фото, здається як можна розібратися у цій неймовірній кількості товарів. Справа у тому, щоб у складі був порядок  потрібно замовити виготовлення стелажів, щоби кожен товар мав свою поличку і в потрібний момент був знайдений і відправлений замовнику. Це усвідомило керівництво Amazon, і в цьому запорука успіху.



Декілька фактів про цей комерційний гігант:

- Один склад Amazon може забезпечити роботою близько 1000 осіб.

- Кожен із співробітників магазина кожні два роки повинен провести два дні, спілкуючись з клієнтами.

- Дохід Амазона в минулому році склав $61 млрд.

- Минулого року, коли сайт не працював 49 хвилин, компанія втратила на продажах близько $5,7 млн.

- Унікальні користувачі Amazon десь у п’ять разів цінніші, ніж користувачі eBay. В середньому, один користувач Amazon приносить сервісу $189, а eBay — лише $39.

- Сучасний логотип Amazon уособлює посмішку на обличчі задоволеного клієнта, а якщо подивитися уважніше вона говорить про те, що в amazon.com є все, як кажуть, від А до Я.



Amazon.com був створений у 1994 році американським підприємцем Джеффом Безосом. У перший рік на сайті продавалися лише книги, Джефф вибирає їх з 20 товарних категорій, які можна було відправити поштою. Після запуску сайту 16 липня 1995 року в перший місяць Амазон почала продавати книги в 50 містах і 45 країнах.

Вражаюче, але при нульових витратах на рекламу оборот компанії виріс майже до 1 млн. доларів в перший рік роботи. Весь це час Джефф з дружиною в своєму першому гаражному офісі власноруч не покладаючи рук упаковує і відсилає товари спочатку своїм знайомим і друзям, а потім і незнайомим людям.