Система Remote паркує автомобіль без водія

Компанія BMW збирається зробити справжню революцію у сфері паркування автомобілів. Адже якщо до цього деякі машини могли лише самостійно вбудуватися в обмежене місце для стоянки, то технологія Remote Valet Parking навчить їх в повністю автоматичному режимі паркуватися навіть на багаторівневому паркінгу.

Практично всім водіям доводилося стикатися з тривалим пошуком вільного місця на парковці біля супермаркету або кінотеатру. Дуже часто буває так, що парковка забита під зав’язку і безліч водіїв витрачають час на очікування, кидаючись з усіх боків, як зграя птахів, до будь-якого місця, що звільнюється. І навіть якщо таке появиться, виникає небезпека зіткнення з сусідніми авто і іншими об’єктами. Щоб уникнути цього, спеціалісти радять тут http://automultimed.com/services/parkovochnaya-sistema-orlinyj-glaz/ придбати паркувальну систему кругового огляду 360°. Втім, віднедавна появився ще один цікавий гаджет.

Система Remote Valet Parking заснована на чотирьох лазерних сканерах, які можуть повністю відслідковувати ситуацію навколо машини на кілька десятків метрів у глибину. Вони дозволяють виявляти перешкоди і вносити цю інформацію в єдину базу, а вбудована система обробки цих даних сама створює топографічну карту місцевості.

Ця  інноваційна система дозволяє не тільки уникати зіткнень з рухомими і нерухомими об’єктами під час їзди, але і здійснювати навіть найскладніше паркування в автоматичному режимі. Водій автомобіля, що працює з використанням технології Remote Valet Parking, в’їжджаючи на багаторівневий паркінг, може повністю довірити пошук вільного місця своїй машині – вона сама проїдеться по поверхах і знайде, де зупинитися.



Більш того, система дозволяє людині взагалі бути відсутнім в автомобілі під час процесу паркування. Вона може контролювати свою машину за допомогою мобільних пристроїв – після зупинки на вільному місці на паркінгу Remote Valet Parking надішле водієві точну інформацію, де знаходиться його транспорт.

Система Remote Valet Parking підтримує також можливість завантаження в пам’ять автомобіля сторонніх файлів, які можуть допомогти при процесі автоматичного паркування. Це можуть бути і креслення будівлі, і трекінги машин, які вже побували там.

У компанії BMW переконують, що система Remote Valet Parking буде ідеально працювати з «розумними» годинниками, популяризацією яких займається цей німецький автоконцерн.