Кольоротерапія у готелі Pantone

В центрі Брюсселя розташований дивовижний готель, що змінює свій колір залежно від настрою і бажання гостей. Цей готель-хамелеон створив бельгійський дизайнер Мішель Пеннеман – випускник архітектурного факультету інституту Сен-Люк в Брюсселі, засновник студії архітектурної графіки Détrois SA. Він же він же запропонував назву готелю – «Pantone».

Спочатку готель «Pantone» був старою семиповерховою будівлею 70-х років, але через кілька місяців реконструкції будинок кардинально змінився. Сіра безлика споруда перетворилася у яскравий райдужний готель, в якому кожен поверх відповідає одній з семи колірних палітр: синій, зелений, фіолетовий, жовтий, оранжевий, червоний, коричневий.

У кожного з 59-ти номерів своя градація відтінків і навіть є назви – «свіжість», «спокій», «сміливість», «веселощі» і т. д.



В готелі Pantone проводяться семінари з кольоротерапії, майстер-класи для декораторів та виставки мистецтва. У бібліотеці готелю можна знайти безліч книг про кольори, їх функції, застосування. У ресторані пропонують тільки яскраві продукти, спеціальний ексклюзив від шеф-кухаря – тістечка з різнобарвним кремом від фуксії до ультрамарину.

Простір готелю виступає в якості бездоганно білого полотна, на якому були розставлені яскраві і сміливі акценти. На тлі білизни стін, соковитими спалахами розташувалися предмети декору, текстиль, нестандартна меблі, посуд і барвисті роботи фотографа Віктора Леві.



В яскравому інтер’єрі панує строгий мінімалізм, але з ідеальною продуманістю деталей: всі аксесуари номерів – від ключа до банного приладдя відповідають кольору поверху. Щоб легко оновлювати інтер’єр згідно швидко мінливій моді на колір, яскраві панелі на стінах мають ззаду магніт. Наприклад, якщо гість, оселився на зеленому поверсі, захоче змінити трав’яний колір на сірий, то номер швидко переобладнують за його бажанням.

Кожен постоялець може вибрати відтінок поверху, який буде підходити його характеру і настрою. У разі потреби визначитися з колірними уподобаннями гостям допоможе консультант при готелі.

Наш дом – это не только функциональное жизненное пространство, но и, как говорил классик, “пристанище для услады души”. В основном, решаясь на ремонт, нас тревожит стоимость дизайна интерьера, но поверьте, уникальные креативные изыскания дизайнеров студии MARTINarchitects на все 100% стоят потраченных средств