Історія швейної машинки

Здавна люди поєднували тканини разом, для того щоб отримати єдину велику матерію. Вони вдавалися до різних способів і користувалися різними приладами, для того щоб шити. Вперше мова про швейну машину зайшла в кінці 15 століття і першим, хто запропонував удосконалити процес шитися був ніхто інший, а Леонардо Да Вінчі, але цей проект не знайшов подальшого розвитку.

Инновационная компьютеризированная швейная машинка с дисплеем Elna – надежный помощник хозяйке. А приобрести ее по лучшей в Украине стоимости можно на quilt.com.ua


Перші згадки про швейні машині з’явилися в 1755 році, коли німець Карл Вейзенталь запатентував винахід, який копіював стібки вручну. Після, було винайдено ще кілька швейних машин, які не користувалися широким попитом. Лише через 100 років, а саме в 1845 році американець Елліас Хоу винайшов швейну машину з першим човниковим стібком. Звичайно ж, його винахід мав цілий ряд недоліків, проте все ж залишалася на той час найдосконалішим продуктом. Рух вигнутої голки у швейній машині був горизонтальним, а тканина розташовувалася вертикально, що було не зовсім зручно.

У своєму швейному апараті інженер А. Вільсон (1850 рік) встановив вертикальну голку, а також спеціальну лапк, яка притискала тканину до горизонтальної платформ, а її просування відбувалося завдяки зубчастому колесу.

У 1851 році вперше з’явився більш удосконалений варіант швейної машини з голкою, яка здійснювала вертикальний рух, і винайшов її Ісаак Мерріт Зінгер, хоча це винахід Зінгер собі ніколи не зараховував, а всього лише модернізував попередній агрегат. Швейна машина Зінгера працювала за принципом наближеним до сучасних машин: зубчасте колесо здійснювало переміщення матеріалів, а залізна лапка притримувала вироби горизонтально для того, щоб голка, рівно і чітко, потрапляла в тканину.

Незважаючи на всі недоліки машин саме старі швейні машини Зінгер досі можуть справно працювати. Однак сучасні машини, які прийшли на зміну апарату Зінгера відразу і безповоротно витіснили і цю модель швейної машинки з світового ринку.