Як будують екскурсійні дороги у гірському Китаї

Навколо гори Шифу, що височіє в китайській провінції Хунань, повним ходом йде запаморочливе надзвичайно екстремальне будівництво. Камікадзе – хіба що так називають робочих, зайнятих на цьому об"єкті всі ті, хто внизу, задерши голову, спостерігає за тим, як сміливці на висоті кількох тисяч метрів на прямовисній скелі прокладають найдовшу, найвищу і найнебезпечнішу пішохідну доріжку в країні.

Отож, у Китаї на схилах гори Шифу на запаморочливій висоті в кілька тисяч метрів будується найдовша пішохідна дорога в країні. Робітники-сміливці забивають штирі у камінь, прокладають спочатку тендітну дерев’яну дорогу з планок, а потім її бетонують.



Коли все буде завершено, це буде найдовша (9843 футів або близько 3-х км) екскурсійна дорога в Китаї. Крім запаморочливої висоти, будівництво пішохідної дороги ускладнюється ще й тим, що гора піднімається прямовисно під кутом 90 градусів і на ній немає ніяких ніш або виїмок.



Один з робітників, 48-річний Ю Чжі (на фото), який вже десять років займається будівництвом об’єктів на високогірних проектах, розповідає, що молоді хлопці неохоче йдуть на цю роботу, оскільки повинні знаходитися далеко від дому високо в горах протягом багатьох місяців.



В обов’язок Ю Чжі входить найважча і найнебезпечніша частина роботи – він просвердлює отвори, в які забиваються балки, на яких потім кріпиться дорога.


alpstroi.com.ua