Panasonic виводить на ринок комп’ютеризований спальний матрац

Таку корисну річ, як матрац людина звикла використовувати з незапам'ятних часів. Спочатку в його якості використовувалася проста перина, пізніше - примітивні і не дуже зручні пружинні конструкції, які тільки в наші дні змінили комфортні і якісні ортопедичні матраци. Проте нещодавно найбільший світовий виробник електроніки, японська компанія Panasonic, запропонувала ще більш цікаве рішення для здорового сну – «розумний» матрац, випущений під кодовою назвою EU3002.

Особливістю такого матраца є те, що він вміє підлаштовуватися під стадії сну свого власника, що дозволяє робити його сон більш комфортним. EU3002 являє собою вісім сполучених між собою повітряних подушок, які в залежності від фази сну можуть надуватися і здуватися. Творці також вирішили вмонтувати в матрац обігріваючі елементи, завдяки яким користувач може при бажанні підігрівати певні його ділянки. Крім того, EU3002 цілком можна використовувати в якості будильника, оскільки він володіє вбудованим таймером, який в потрібний час починає вібрувати.

Ця новинка від Panasonic має всі шанси бути названої найбільш ергономічним і зручним гаджетом нинішнього сторіччя.

Його оббивка виготовлена з натуральної бавовни, в якості джерела живлення використовується електрика. Вага матраца складає всього 12 кг, габарити 10 х 100 х 200 див., вартість знаходиться в межах 2200 доларів.

Варто зазначити, що Panasonic активно працює у сфері розробки високотехнологічних ортопедичних продуктів. Яскравим тому підтвердженням є унікальне масажне крісло EP-MA70 – сучасне високотехнологічне крісло, що повністю імітує ручний масаж завдяки вдосконаленій системі підігріву масажних роликів, а також автоматичного визначення розмірів тіла, що дозволяє вибрати оптимальні настройки режиму.

Аероподушки цього крісла надійно фіксують зону плечей і спини, забезпечуючи розтяжку м’язів, а в цей час ролики ідеально масажують весь м’язовий корсет. Особливістю даного розробки є унікальна система сканування тіла: визначивши Ваш зріст, статура, особливості вигинів хребта, система підбере масаж, відповідний саме Вам.

По матеріалам https://www.i-w-t.org/beauty-and-health/article/sovety-profi/kak-vybrat-ortopedicheskij-matras.html