Snaidero: високі технології кухонного дизайну

Починаючи масове будівництво хрущовок, з її мікроскопічними кухнями радянські ідеологи виправдовувалися: « Ну і що, зате ноги боліти не будуть: скільки за день бідолашна жінка ходить від плити до раковини, за рік кілька кілометрів намотає. А тут — один крок, і все!». А в тому щоб багато не ходити по кухні є позитивний момент, подумали креативні дизайнери компанії Snaidero, і представили світові своє бачення ідеальної кухні.

В цьому році італійський бренд Snaidero, відомий виробник дизайнерських кухонь, відзначає 67-річний ювілей з дня заснування. Вибравши стратегію інноваційного дизайну Snaidero, протягом всієї своєї діяльності по створенню кухонних меблів, тісно співпрацює з культовими дизайнерами.

Завдяки спільній роботі були знайдені нові рішення і матеріали, які згодом стали стандартом якості для преміум сегменту італійських кухонь. Snaidero змінює підхід до формування кухонного обладнання як системи. Зокрема, ідея побудови кухонного обладнання від кута або ідея винесення частини кухонного масиву як “острови” вперше були здійснені саме італійським брендом Snaidero. Нещодавно деякі найцікавіші моделі італійських кухонь Snaidero виставлені в MOMA (Музеї сучасного мистецтва в Нью-Йорку).

Співпраця Pininfarina і Snaidero почалося в 1991 році. Першим спільним дизайнерським проектом стала кухня Ola, що отримала плавні “автомобільні” лінії фасадів. Однак, дійсно інноваційним продуктом, який зламав стереотипи створення кухонних меблів, стала кухня Acropolis.



Кухня не тільки незвичайна за формою: її спіраль розвивається навколо людини, що стоїть усередині, а і ергономічна, оскільки в її основу покладена концепція швидкого і повноцінного доступу до всіх кухонних елементів та обладнання.

Ця кухня стала знаковим концептуальним продуктом для Snaidero. А концептуальні речі близькі обом брендам: місія Pininfarina створювати штучні несерійні речі і дизайни перегукується з місією Snaidero, яку сформулював її засновник - створювати принципово новий продукт, який був би естетичним і функціональним одночасно.


Як часто придбавши на перший погляд хороший змішувач для кухні, через пару місяців ми змушені були його викидати. На жаль, вітчизняний ринок сантехніки буквально кишить низькопробним фальсифікатом невідомого походження. У магазині ж «МегаДекор» ви знайдете дійсно якісні змішувачі, до того ж виконані по останньому слову кухонної моди.