Реконструкція винокурні Bombay Sapphire за проектом Thomas Heatherwick

Минулого року під керівництвом британського дизайнера Томаса Хізервіка завершені роботи з реконструкції вікторіанського млину Laverstoke Mill у Гемпширі, придбаного компанією Bacardi для виробництва джин Bombay Sapphire. "Родзинкою" проекту стала оригінальна конструкція, що нагадує скляні колби. Насправді це дві фігурні теплиці, в яких вирощуються особливі прянощі, що застосовуються для приготування джина.

Томас Хізервік заслужив світове визнання завдяки проекту чаші Олімпійського вогню для Лондонських олімпійських та паралімпійських ігор 2112-го року, а також проекту павільйону Великобританії на всесвітній виставці Shanghai World Expo-2010. Його остання робота – реконструкція будівлі старовинного млина Laverstoke Mill, в якому у вікторіанську епоху виробляли папір для банкнот Банку Англії, а зараз тут перебувають цехи по виробництву знаменитого джину Bombay Sapphire. Виробничий майданчик доповнено незвичайною оранжереєю, що підігрівається парою, котра виділяються при дистиляції спирту.



Млин Laverstoke Mill простояв без діла багато років, поки його не викупив підрозділ алкогольного гіганта Bacardi по виробництву джина Bombay Sapphire. Компанія звернулася до Томаса Хізервіка з замовленням на реконструкцію винокурного цеху та будівництва центру для прийому екскурсій і делегацій.



Архітектор визнає, що в роботі над проектом він постійно відчував тиск потужної енергетики вікторіанської епохи, що втілена у міцній цегельній кладці стін промислового будинку. Створення теплиці оранжереї стало своєрідною симетричною відповіддю історичного минулого: легка і повітряна, абсолютно прозора конструкція з гнутого скла і металевих направляючих зрівноважила важкі стіни виробничого комплексу.



Однак металевий каркас несе і нестандартне навантаження: через прикріплені до нього трубки в оранжерею подається тепле повітря, яке утворюється в ході потрійної перегонки спирту для виробництва джина.

Теплиця розділена на два зали: в одному ростуть тропічні рослини, в іншому – пряні трави; все це видове різноманіття використовується у виробництві для створення унікального ароматичного букета джин Bombay Sapphire.


На сайті ви можете замовити якісні круглі, прямокутні, квадратні і плоскоовальні труби стальні для виготовлення стелажів, і інших металоконструкцій.