Вентильовані сорочки і жакети Kuchofuku врятують від літньої спеки

Літо, офіс... Поєднання таких двох слів в уяві вимальовує досить сумну картину неймовірної задухи, і масового рясного потовиділення. Перебувати у такому середовищі стає неабияким випробуванням, не говорячи вже про якусь продуктивну роботу. Так що врятуватися і зберегтися від цього пекла можуть лише включені на повну кондиціонери.

Але, якщо здається, що нам сильно погано, то варто згадати про японців: у світлі весняних подій позаминулого року їх уряд суттєво обмежив для всіх споживання електроенергії. Включаючи використання охолоджувальних пристроїв, зрозуміло, про що забули попередити гаряче азіатське сонце. Але, японці на те і японці, щоб знаходити вихід з будь-якої ситуації. Тому свіжим (у прямому сенсі) трендом з Японії став одяг з міні-вентиляторами.

Після катастрофічного цунамі і наступної аварії на АЕС Фукусіма I, японцям довелося тугіше затягнути пояси у всіх сферах. Згадані вище обмеження в сфері електроенергії обернулися для жителів країни скороченням її споживання, ні багато ні мало -15 відсотків. Так що, включений на повну потужність кондиціонер перетворився з необхідності в дороге задоволення. Влітку в офісах стало настільки спекотно, що начальство великих корпорацій навіть наважилося застосувати безпрецедентні заходи – дозволити своїм працівникам приходити на роботу без традиційного піджака і краватки.

Зате тепер японських службовців все частіше можна побачити в забавно “надутих” сорочках і жакетах компанії Kuchofuku.



Kuchofuku можна дослівно перекласти як «вентильований одяг». Кожен жакет-вітровка комплектується двома міні-вентиляторами, які забезпечують до 11 годин особистого тропічного бризу від однієї зарядки. Нехай «вентильований одяг» у дії і викликає певні асоціації з парашутом, зате обходитися набагато дешевше, ніж кондиціонер.

Речі Kuchofuku забезпечені пультом управління, що дозволяє максимально комфортно налаштовувати власний мікроклімат. Президент компанії Хіроші Ічигая (Hiroshi Ichigaya) стверджує, що за секунду фірмова куртка здатна «викупати» свого власника в 20 літрах циркулюючого повітря. Отже, «немає потреби провітрювати всю кімнату, якщо кожен в ній і так отримує свою порцію прохолоди». Така ось японська економіка!

Інтернет-магазин Franttini припонує якісні стильні жіночі сорочки, що займуть достойне місце в гардеробі сучасної бізнес-леді, підкреслять її вишуканий смак і бездоганну зовнішність.