Ілон Маск отримав домен Tesla.com після 10 років очікування

Засновник, співвласник і керуючий компанією Tesla Motors мільярдер Ілон Маск накінець придбав домен Tesla.com у палкого фаната винахідника Ніколи Тесли Стю Гроссмана (Stu Grossman). В цілому Гроссман утримував домен протягом 24 років, а Маск чекав його отримання приблизно десятиліття. Про це пише видання Bloomberg.

Інформація про те, заплатили Гроссману за домен чи ні, не розкривається. Втім, думається, що все-таки мільярдер не пошкодував кругленької суми. Взагалі, розкручений сайт коштує дорого, а досвідчені спеціалісти https://www.studio-up.com.ua/ знають як зробити ваш веб-ресурс популярним і прибутковим.

Повідомляється, що Стю Гроссман придбав Tesla.com ще в 1992 році і з тих пір наполегливо відмовлявся кому-небудь його передати. Через цю обставину при створенні компанії Tesla Ілон Маск був змушений використовувати іншу адресу – Teslamotors.com і виробник електрокарів став називати себе відповідно – Tesla Motors Inc.

У п’ятницю 19 лютого представник Tesla Motors підтвердив виданню Bloomberg, що Tesla.com належить тепер компанії. Щоправда, якщо зайти зараз на цю адресу, то користувача перенаправлять на teslamotors.com.

«Гроссман є інженером і великим фанатом Ніколи Тесли. У нього був цей домен, і тепер його отримав автовиробник Tesla. Припускаю, що в результаті добровільної угоди», – сказав виданню адвокат Гроссмана. За його словами, за минулі 24 роки до інженера не раз зверталися різні компанії з проханням надати домен – приміром, Tesla Industries.

Як зазначає Bloomberg, придбання Tesla.com дозволить Маску перейменувати Tesla Motors в Tesla, як планувалося спочатку. У 2015 році журналісти вже задавали Маску питання про можливу зміну назви, згадуючи, що компанія виробляє вже не тільки автомобілі, але і, наприклад, батареї для домашнього використання. Маск тоді відповів, що існують проблеми з доменом.

Тепер, схоже, цих проблем немає, зауважує видання.