У Марокко відкрили найбільшу в світі сонячну станцію

Церемонія відкриття і введення в експлуатацію найбільшої у світі сонячної електростанції під назвою "Нур 1" ("нур" означає "світло" у перекладі з арабської мови) потужністю 160 мегават відбулася на початку лютого поблизу марокканського міста Ouarzazate (південний схід країни). В ній особисто взяв участь король Мухаммед VI, а також члени уряду Марокко й численні іноземні гості.

Станція “Нур 1”, побудована за 30 місяців, є першою стадією грандіозного сонячного енергетичного комплексу “Нур-Уарзазат” (“Noor-Ouarzazate”). При її створенні, як відзначають фахівці, використовувалися виключно найпередовіші технології.

Як заявив під час церемонії глава Марокканського агентства по сонячній енергії (МАСЭ) Мустафа Баккурі, зведення і відкриття станції “Нур 1” стало частиною здійснюваного в королівстві “масштабного проекту, спрямованого на оптимізацію використання природних ресурсів, захист навколишнього середовища, забезпечення стійкості соціально-економічного розвитку і майбутнього наступних поколінь”.

Крім того, робота “Нур 1” та інших подібних станцій, які будуть запущені в різних регіонах Марокко в найближчі роки, дозволить суттєво знизити обсяги утилізованого в атмосферу вуглекислого газу, і загалом зміцнить енергетичну безпеку країни. Згідно з планами, успішна реалізація усіх намічених проектів по використанню сонячної енергії, поряд з експлуатацією вже як наявних, так і споруджуваних вітряних електростанцій, дозволить Марокко задовольнити до 2030 року свої енергетичні потреби на 52% за рахунок поновлюваних джерел енергії.



Як вважають в уряді, “здійснювана в Марокко стратегія розвитку поновлюваних енергоресурсів дозволить відповісти на зростаючий попит на енергію, особливо, електричну, а також знизити енергетичну залежність країни від зовнішніх постачальників”. Крім того, Мухаммед VI дав старт роботам над проектами з будівництва в провінції Уарзазат станцій “Нур 2”і “Нур 3”.

Як зекономити на оплаті за енергоносії? Є чудовий варіант, а саме купити геліосистему від компанії  Фрунзе Солар. Дармова, екологічно чиста енергія Сонця для вашого добробуту!