Як вибрати стабілізатор напруги для дому?

Перепади напруги - явище не нове і не з чуток відоме тим, хто проживає в сільській місцевості або періодично приїжджає в заміський будинок, дачу. З проблемою перепадів напруги стикаються навіть мешканці великих міст, і вирішувати її необхідно якомога раніше, тому що через стрибки виходять з ладу холодильники, мікрохвильові печі, комп'ютери та інша дорога домашня побутова техніка, а також освітлювальні прилади. Найбільш простий і надійний спосіб протистояти поганій якості напруги – це правильно підібрати стабілізатори напруги.

Такого роду апарати поділяються на локальні (тобто використовуються для певних приладів), що мають скромну потужність і низьку ціну, і загальнобудинкові, чиї можливості набагато серйозніші. За наявності відповідних фінансових можливостей доцільно зупиняти вибір саме на другому варіанті, щоб захистити всі побутові прилади в будинку, квартирі або на дачі.

Щоб правильно вибрати побутовий стабілізатор напруги, а великий асортимент цих приладів є на сайті стабилизаторы-напряжения.com, необхідно визначитися з необхідною потужністю та типом стабілізатора необхідного для вашого будинку або дачі.

Потужність стабілізатора

Вибір стабілізатора напруги починають з обчислення його потужності. Необхідно скласти ці показники всієї електротехніки і додати до суми ще відсотків 30. Якщо стабілізатор буде працювати на максимумі своїх можливостей, то відбудеться швидке його нагрівання - і настільки ж стрімке відключення: «постарається» автоматика.

Практика показує, що потужність стабілізатора для будинку повинна становити мінімум 5 кВт. Тут все просто: досить увімкнути пралку і чайник - і норма виявляється перевищеною. Відповідно, власник змушений обережнішим бути з енергоспоживанням, якщо куплений ним стабілізатор буде позбавлений хоч якогось запасу потужності. Якщо така виявиться перевищеною, навантаження буде відключена захистом, і будинок зануриться в темряву.

Тип стабілізатора напруги

Отже, приблизна потужність обладнання визначена. Тепер необхідно зважити свої фінансові можливості: маючи аналогічну потужність, апарати можуть значно відрізнятися в ціні. Найбільше доведеться викласти за стабілізатори інверторного типу з подвійним перетворенням. Зате вони відрізняються найвищою якістю, широтою діапазону вхідної напруги (115-290В). Інвертори підключаються до акумуляторів 12 і 24 вольт, тому здатні накопичувати електроенергію в процесі роботи, і віддавати її в моменти втрати електроенергії в мережі, інвертор перетворює накопичену в акумуляторі потужність 12 вольт постійного струму, в 220 вольт змінного струму 50 герц. Також у числі їх переваг - непогані показники точності підтримки напруги на виході (1-5 відсотків), хороша швидкість регулювання.

Релейні стабілізатори напруги є одними з найбільш дешевих у виробництві типів стабілізаторів. Незважаючи на низьку вартість, вони прекрасно справляються з сильними перепадами напруги.

Ринок релейних стабілізаторів напруги дуже переповнений великим вибором моделей у різних цінових категоріях і часто покупці не бачать різниці між стабілізаторами, що відрізняються в ціні в 2 і більше рази. Насправді величезна різниця в ціні релейних стабілізаторів пояснюється якістю використовуваних у них компонентів і кількістю елементів захисту як самого стабілізатора, так і обладнання, підключеного до нього. Найбільш слабким елементом релейних стабілізаторів є релейний блок, і чим більш дешеву модель ви виберете, тим менш надійний блок в ній буде встановлено, що неодмінно позначиться на терміні експлуатації виробу.