PrePeat - принтер, який може стирати та перезаписувати

Що написано пером, те не вирубаєш сокирою - саме так каже народна мудрість. Втім дану сентенцію інженери однієї з японських компаній вирішили спростувати і навчили свою нову розробку, а саме принтер стирати раніше надруковане. Будь-який прихильник захисту навколишнього середовища прийме новинку на ура, адже застосування подібної технології дозволить суттєво скоротити вирубку дерев

Як відомо, питання нераціонального використання паперу є зараз досить актуальним. Дискусії про те, як утилізувати величезну кількість паперових звітів, а також різні ксерокопії, чернетки, непотрібні офісні роздруківки, надихнули японських інженерів на створення настільного принтера, який може стерти з паперу раніше надрукований текст і надрукувати заново.

Цей пристрій призначений для використання в офісах, де друк документів та чернеток здійснюється дуже часто і у величезних кількостях. Завдяки інноваційному принтеру можна один аркуш паперу повторно використовувати 1000 разів.

Принтер PrePeat оснащений спеціальною тепловою головкою і термочутливими пластмасовими пластинами, на яких можна надрукувати все, що завгодно. Це означає, що користувачам більше ніколи не доведеться витрачатися і купувати чорнило або інші витратні матеріали.

Здавалося б, все так добре, ідея вдала і корисна. Але чому ж такий принтер не користується популярністю? Існує одна проблема - кожен принтер коштує близько $ 5517, а пластикові листи поставляються у коробці (близько 1000 штук) за ціною від $ 3300. “О ні” - почувши таку вартість, вигукне керівник якоїсь пересічної фірми. Краще використовувати традиційні принтери , регулярно користуватися послугою заправка картриджів Київ, запастися звичайним папером. Можливо колись згодом, технологія удосконалиться і здешевіє, а наразі такий апарат здатний хіба що лише розорити компанію!

Така висока ціна означає, що тільки ті користувачі, які друкують документи на папері в особливо великій кількості, могли б розглянути принтер PrePeat, як потенційно необхідну покупку. Невеликі офіси та індивідуальні споживачі, швидше за все, будуть продовжувати купувати звичайні принтери або звертатися за професійними послугами в копіцентр.