Blue Marlin: найбільший корабель для перевезення негабаритних вантажів

Якщо потрібно перевезти 22 баржі, кожна вагою в 3000 тонн, в інший порт, гігантську бурову платформу розміром в невелике містечко, чи інший масивний негабарит, потрібен досить міцний корабель. Наприклад, Blue Marlin – одне з найбільш незвичайних транспортних суден, призначене для того, щоб перевозити негабаритні вантажі по морю.

Что представляют собой негабаритные перевозки, их особенность, какие транспортные средства задействованы в их процессе? Если же вам требуется доставить негабарит любой сложности доставить в целостности и сохранности, советую обратиться в транспортную компанию Транс Авто Д.


Неймовірної величини корабель здатний витримати навантаження до 75 000 тонн. Замість звичайного вантажу: іграшок, телевізорів і нафти, він несе на борту інші судна і нафтові платформи.

Коли ВМС США потребували транспортування потерпілого есмінця USS Cole в Америку, вони замовили Blue Marlin. Австралійський флот перевозив до себе авіаносець, побудований в Іспанії, теж з допомогою Blue Marlin.

Розміри судна більш ніж вражаючі – його палуби мають площу співрозмірну з двома футбольними полями. Він рухається з максимальною швидкістю в 13 вузлів, оснащений гігантським дизельним двигуном потужністю17 000 к. с, а обслуговує цей мега-корабель екіпаж лише з 24 осіб.



Баржі на фото вище, які важать в загальній складності 60 000 тонн, були перевезені з Кореї в Роттердам. З цього приводу може виникнути питання – яким чином настільки важкі вантажі потрапляють на палубу корабля, адже вантажопідйомності промислових кранів не дотягують до таких цифр.

Для навантаження надважких вантажів Marlin використовує незвичайний прийом – він занурюється у воду на 13 метрів, що дає можливість транспортувати по воді на палубу транспорту практично будь-який багаж. Занурення проводиться за допомогою наповнення водою баластних ємностей. Потім ці ємності наповнюються повітрям, і судно уже з вантажем піднімається на поверхню, Все, можна вирушати у рейс!



Blue Marlin, побудований в 1999 році, є найбільшим судном у своєму роді. Але не за горами новий рекордсмен. До кінця року завершиться будівництво нового корабля такого типу - Dockwise Vanguard, який буде в змозі приймати на борт 110 000 тонн.

Його вже забронювали для перевезень, в тому числі поставки гігантської нафтової платформи з Кореї в Північне море.