Facebook почав розробку віртуальної реальності

Розробники Facebook заявили, що компанія починає роботу за проектом створення віртуальної реальності. Це дозволить користувачам з різних країн світу спілкуватися так, ніби-то вони знаходяться поруч.

У компанії Facebook почав роботу новий відділ по розробці віртуальної реальності для соцмереж. Мова йде про створення такої реальності, яку вже можна буде відчути завдяки новітнім технологіям компанії Samsung — її шолома віртуальної реальності. Новинка надійшла в продаж восени 2015 року і здобула надзвичайну популярність. Найближчим часом, як вважають у компанії, аналогічні технології можна буде застосовувати і в соцмережах. Наприклад, друзям, які живуть у різних частинах світу можна буде спілкуватися так, ніби-то вони знаходяться поруч.

Можливо, в недалекому майбутньому і молода українська студентська соцмережа StudNet теж буде мати подібний функціонал, тоді спілкування вийде на новий, набагато якісніший рівень.

Зараз проводяться дослідження, яким чином можна буде обмінюватися інформацією за таким принципом. Розробники залучать до співпраці Oculus та інші групи компанії Facebook.

Розробники соціальної мережі, як і раніше в контакті з творцями шолома Oculus Rift. Також у компанії повідомляють, про явний інтерес до обладнання компанії Самсунг. На їх обладнанні Gear VR з кінця осені минулого року, тоді компанія почала продажі, вже майже пару сотень ігрових додатків. І за такий короткий часовий проміжок, вже переглянуто трохи менше півтора мільйонів годин відео. Також компанія викладає в Facebook об’ємні відеофільми.

До речі, у вересні минулого року соціальна мережа з виходом знаменитого блокбастера «Зоряні війни», розмістила в тематичному співтоваристві ролик з круговим оглядом. Так можна спостерігати з кабіни віртуального літака все, що відбувається навколо.

Для довідки: вчені з Японії, ще два роки тому, розробили, ще багато всяких «штучок» для проведення часу у віртуальному просторі. Практично всі апарати, створені відтворювати тактильні відчуття. Наприклад, за допомогою спеціальних жилетів, підключених до мережі, можна відчувати дружні обійми. А з допомогою келихів можна, «цокатися» на відстані.

Є навіть такі іграшки, які кріпляться до кінчика язика, і з допомогою них можна віртуально цілуватися. Страшно подумати, що ж буде, якщо такі іграшки для віртуальної мережі з часом інтегруються в соціальні мережі!