Чи можливий ремонт пральних машин власними силами?

Пральна машина міцно увійшла в побут людини. Але, на жаль, періодичні збої в роботі техніки можуть просто паралізувати звичний хід домашніх справ. Якщо виникла така ситуація, не варто поспішати викликати майстра сервісної служби. Можливо, проблема не настільки велика, і ви зможете самостійно її виправити.

Якщо ж впоратися з проблемою самостійно не виходить, то краще краще замовити послугу ремонт пральних машин на сайті tend.kiev.ua.

Розглянемо основні причини несправностей і методи їхньої ліквідації.


Не обертається барабан

Причин такої несправності може бути багато. Для початку варто перевірити хід барабана у вимкненому стані машинки. Якщо навіть руками барабан провернути неможливо, то, швидше за все, в бак проник сторонній предмет.

Якщзо вдається обертати барабан вручну, і при цьому немає ніяких неприємних звуків, то варто звернути увагу на ремінь приводу. Він може послабитися або навіть порватися.

Більш складний випадок — це поломка двигуна або збій роботи електронного модуля пральної машини. Подібні неполадки бажано виправляти тільки в сервісному центрі, оскільки непрофесійний підхід до роботи може тільки погіршити ситуацію.


З бака машини не відбувається зливу води

Як правило, причин такої поломки дві:

- перетиснений, погнутий шланг зливу води;
- фільтр для зливного насоса забитий. Де він знаходиться і як його чистити, вказано в інструкції до пральної машини.

Дуже важливо, щоб уникнути таких проблем, перевіряти кишені в одязі перед пранням, застібати всі ґудзики та блискавки на одязі.


Збій циклу пральної машини

Трапляється, що машина раптом починає полоскати кілька разів або цикл прання запускається кілька разів. Причинами збою бувають:

- несправність в роботі нагрівального елемента;

- дуже низький напір води;

- забитий шланг подачі води;

- несправність в електроніці.


При пранні або по його закінченні на підлозі утворюється калюжа води

З новою технікою все дуже просто. Якщо виникла така проблема, то це — прямий шлях в сервісний центр, оскільки, швидше за все, витік води виникає як наслідок заводського браку.

Коли машинка прослужила не один рік, то доцільно буде перевірити герметичність гумових прокладок в дверцятах, зливний шланг. При виявлені пошкодження такі деталі потрібно замінити.

Також добре буде перевірити скриньку дозатора прального порошку. Найчастіше він забивається нерозчиненим миючим засобом, або доза порошку занадто велика. Внаслідок цього вода при великому напорі просто не встигає зливатися в бак і витікає назовні.


Дуже сильна вібрація агрегату при роботі

Щоб уникнути такої проблеми, потрібно, щоб пральна машина стояла на твердій, рівній поверхні. Потрібно перевірити, чи не зносилися гумові амортизатори. Можливо, варто відрегулювати болти, що утримують барабан, або налаштувати кріплення ніжок пральної машини.

Важливо пам’ятати, що перевантаження або неправильний розподіл речей по барабану нерідко призводить до тряски всієї машини.