Як інтернет-магазини втрачають нас з вами

Понад 40% українців купують товари в інтернеті. Однак і конкуренція на цьому полі гостра, тим більше що «йти» від одного магазину до іншого — пара кліків. Дослідження, проведене компанією CoMagic, показало, як і чому магазини в інтернеті втрачають людей, готових витратити гроші.

Щоби здешевити покупки в інтернеті раджу використовувати акційні коди Бонпрікс, представлені на сайті kody.com.ua. Тут вам і безкоштовна доставка товару,і приємні подарунки, і чудові знижки аж до 70%!

Кіт залишиться голодним

Покупець, на відміну від листоноші, не дзвонить двічі. Це правило добре відомо, тому просунуті компанії прагнуть до того, щоб оператори відповідали на вхідний дзвінок не пізніше трьох гудків. Але це в теорії, а на практиці такою швидкістю можуть похвалитися небагато. При цьому деякі галузі відрізняються особливо злісною неувагою до дзвінків.

Лідерами антирейтингу стали зоотовари (протягом двох хвилин не брали трубку в 38% інтернет-магазинів), одяг, взуття і аксесуари (не відповіли 30% компаній) та обладнання і інструменти (теж 30%).

Загалом, навіть якщо ваш кіт став зіркою Инстаграма, це не врятує його від легкого голодування — замовити свіжу порцію якихось смаколиків для вашого домашнього улюбленця буде не так-то просто.


20% інтернет-магазинів не відповідають на телефонні дзвінки

Найохочіше говорять по телефону магазини, пов’язані з автомобілями. 85% компаній цієї галузі раді дзвінкам. Не дивно, адже продажі машин стрімко знижуються — за друге півріччя 2015 року вони впали на 36,4% порівняно з попереднім роком.

Всього додзвонитися не вдалося у 20% досліджених інтернет-магазинів. Іншими словами, кожному п’ятому магазину не потрібні замовлення, зроблені по телефону.

Довге очікування відповіді теж не назвеш приємним. 23% магазинів змушують висіти на дроті більше 25 секунд. Нетерплячих замовників вони точно втрачають. «Швидких» компаній, які встигають відповісти на дзвінок оперативніше 10 секунд, всього третину, точніше 32%.


Англійці теж не поспішають

Дослідження компанії Eptica, присвячене ринку онлайн-торгівлі у Великобританії, показало, що головна проблема британських магазинів — низький рівень консультацій. Між кращими і гіршими магазинами — прірва: тільки 20% продавців відповідають на 9 або 10 питань з 10, тоді як 33% компаній здатні відповісти лише на 5 або менше питань. Ця проблема, до речі, стосується і наших магазинів

Час відповіді на звернення по електронній пошті, як не дивно, продовжує зростати. У 2013 році середня швидкість відповіді на листи становила 35 годин 43 хвилини, а в 2015 році — 43 години 52 хвилини.