Дбаєте про екологію? Купіть окуляри з конопель!

Цілком можливо, що нові окуляри будуть вам до лиця, але в них важливе зовсім інше — купивши їх, ви дійсно подбаєте про екологію нашої планети. Справа в тому, що для створення оправи в них замість пластику застосовано виключно рослинний матеріал — льон і конопля.

Сьогодні вже нікого не здивувати навіть найбожевільнішими моделями сонцезахисних окулярів, оскільки сучасний ринок пропонує величезний асортимент цього модного аксесуара. Як правило, оправа всіх окулярів зроблена з пластику, металу або дерева. До речі, в інтернет-магазині http://ohmyglasses.com.ua ви знайдете велике різноманіття стильних брендових моделей.

А ось дизайнеру з Шотландії Сему Уитмену, випускнику Каледонського Університету в Глазго, прийшла в голову креативна ідея підійти до цього аксесуару принципово по-новому. Він зробив сонцезахисні канабіс-окуляри і запатентував їх під назвою «Кросбі».



Вітмен створив спеціальний матеріал для виготовлення оправи, який представляє собою спресовану суміш конопель, екологічно чистої смоли і льону. Поляризовані лінзи теж виконані з біоматеріалу. Завдяки такому «зеленому» підходу до виготовлення модних аксесуарів, у шотландця получилися міцні, легкі, екологічно чисті сонцезахисні окуляри.

Кожна пара канабіс-окулярів унікальна, оскільки має свій неповторний малюнок, утворений рослинними волокнами в матеріалі оправи, що безсумнівно є ще однією перевагою цього незвичайного аксесуару.

Значення такого винаходу складно переоцінити. Якщо дерево росте близько двадцяти років, то конопля – це однорічна рослина: вирощувати її і збирати врожай можна кожен рік. На думку екологів, конопля може надати істотну допомогу у вирішенні нагальної проблеми вирубки лісів. Разом з тим, канабіс-окуляри повністю біорозчинні.

Дизайнер планує налагодити їх виробництво у Великобританії, а зараз він збирає попередні замовлення на краудфандинговій платформі. Сем Вітмен пропонує кілька «зелених» окулярів «Кросбі», мішечок для зберігання аксесуара, виконаний теж з конопель, а також подарункову коробку за $ 112.