Android TV: нова ера телебачення

За останні кілька років телевізори здійснили помітний ривок у розвитку, спочатку навчившись відтворювати контент з зовнішніх накопичувачів, а потім отримали доступ до додатків на платформі Smart TV. Але яким буде майбутнє «розумних» телевізорів? У Sony вважають, що це Android TV, компанія зробила велику ставку на цю платформу.

На прикладі Sony KDL-43W755C ми дізнаємось, наскільки зручно користуватися системою Android TV від Sony і знаходити цікавий контент на великому екрані.

Раз в телевізорі використовується операційна система Android, то і функціональність повинна відповідати. Головний екран інтерфейсу поділений на певні зони: в топі світиться рекомендований вміст за вашим перевагам (так, це ж розумний телевізор), далі рекомендовані програми, джерела, додатки, ігри та налаштування.

Але телевізори на Android можуть похвалитися відмінною інтеграцією голосового пошуку. Власне, це і є найбільш зручним способом взаємодії з телевізором – за допомогою пульта One-Flick з тачпадом і мікрофоном. Останній йде в комплекті з більш дорогими моделями або ж в якості додаткового аксесуара за додаткову плату.

Навіщо в пульті мікрофон? Все просто ‒ всі пошукові запити набагато простіше продиктувати голосом, ніж набирати з пульта. Але не варто засмучуються, якщо ви не знайшли в комплекті «чарівний пульт». Для мобільних пристроїв доступний додаток TV SideView, за допомогою якого можна використовувати екран смартфона як тачпад, клавіатуру і навіть задіяти мікрофон. Сам додаток також є ТБ-програмою і рекомендаційним центром, на головній сторінці якого видніються популярні телепередачі, які зараз йдуть. Одним кліком ви можете подивитися, про що дане шоу і почати перегляд на великому каналі. Але спочатку потрібно вказати використовуваного провайдера телебачення, з чого вже і буде виходити рубрикатор.

З функціональністю пошукового сервісу Google всі знайомі, але тут система адаптована для телевізора і першочерговими з’являються відео за вашим запитам. Дуже зручно шукати фільми ‒ сказав або надрукував «Зоряні Війни» і ось підбірка фільмів готова. Контент відображається як з Google Play Movies, з додатків, які ви встановите, в тому числі локальних сервісів, наприклад Megogo.

Також можна дізнатися погоду, вік знаменитих особистостей, знайти і запустити програми, ігри і т. д. Телевізор розуміє різноманітні запити від «Яка сьогодні погода?» до «Скільки градусів у Києві?», знає висоту Евересту і скільки років Олегу Скрипці. Голосом питаєте – голосом і відповідає, дублюючи детальну інформацію на екрані.


Максимально раскрыть весь потенциал вашего интегрированного с интернетом телевизора поможет современная мультифункциональная  приставка смарт тв, которую можно по наилучшей в Украине стоимости приобрести в интернет-магазине  tv-box.in.ua.