FitBot – робот-манекен для віртуального шопінгу

Вирішена головна проблема покупки одягу в онлайн-магазинах - неможливість приміряти вподобану річ. В Естонії придумали робота-манекена, здатного прийняти форму практично будь-якого тіла. В режимі онлайн робот розправляє плечі або прибирає живіт, тобто враховує кожен нюанс фігури потенційного покупця.

Віртуальна примірочна Fits.me в Естонії функціонує в режимі онлайн. Це означає, що будь-який користувач може просто ввести свої розміри в спеціальні поля на веб-сторінці, і робот-манекен автоматично прийме форми, ідентичні формам тіла реального користувача. Тепер користувач зможе приміряти на роботі різні моделі, що сподобалися, з повним комфортом сидячи у себе вдома. А далі за допомогою сервіса http://ow.com.ua/partnery якісно, недорого і швидко замовляєте доставку товару в Україну з любих європейських чи американських інтернет-магазинів.



Серед вагомих переваг, якими володіє віртуальна примірочна, – це економія часу, особливо під час розпродажів, коли вподобану вами модель відповідного розміру може швидко забрати хтось інший перш, ніж ви зважитеся на покупку. Крім того, віртуальна примірочна вирішує дійсно найбільшу проблему онлайнової роздрібної продажі модних речей – це відсутність можливості приміряти обрану модель. Коли сервіс був запущений в минулому році, продажі новим клієнтам збільшилися на 57 відсотків, продажі постійним клієнтам подвоїлися, а відсоток повернення товару знизився аж до 2,99. Тепер робот-манекен доступний і для жінок.

Для розробки першого робота-манекена «жіночої статі» FitBot знадобилося трохи більше часу, ніж для «чоловічої» версії робота, яка була реалізована в травні 2010 року. Як зауважують розробники, головною трудністю у здійсненні проекту було різноманітність форм і розмірів реального жіночого тіла.

Конструктивно FitBot складається з гнучких панелей, які можуть зсуватися, утворюючи тисячі різних форм і розмірів, від маленьких до дуже великих. «Завдяки використанню спеціальних технологій, робот FitBot відповідає параметрам більш ніж 85 відсотків представниць слабкої статі, які здійснюють сьогодні покупки в інтернеті», – говорить доктор Маарів Круусмаа, професор біоробототехніки з Талліннського технічного університету і співрозробник системи Fits.me.