Personal Valet: чарівна шафа чистить і прасує одяг

Уявіть: ви берете пом'ятий запилений костюм, вішаєте його на плічик, і в шафу. Зачиняєте її, натискаєте кнопку і через півгодини дістаєте свій одяг — чистий, свіжий і випрасуваний. Віднедавна така шафа не фантастика, а серійний продукт.

У США понад 80% опитаних вважають, що регулярне користування хімчисткою — задоволення дуже дороге. Напевно, те ж можна сказати і про інші країни.

Для таких ледачих і економних американська корпорація Whirlpool випускає, як вона пише, «революційну» машину — домашню автоматичну хімчистку з функцією прасування. Називається пристрій — Personal Valet, тобто «Особистий камердинер». Ціна цього агрегату — $1200, як дорога пралка. Компанія, втім, вважає, що з часом апарат окупає себе за рахунок набагато більш рідкісних візитів в хімчистку.

Цей самий камердинер на рекламному плакаті чомусь постає у вигляді такої собі чарівниці, що помахом руки навіює на сукню очищаючий і розгладжуючий туман.

Туман в пристрої і правда є, але ніякого відношення до містики він не має. Та й сам пристрій виглядає куди як прозаїчно — це шафка висотою приблизно 1,8 метра, шириною 0,9 метра і глибиною 0,3 метра. Дівчина-чарівниця в комплект не входить. А входить пляшечка з загадковою рідиною — єдиний витратний матеріал, на який доведеться витрачатися господареві машини, не рахуючи електроенергії.

Процес очищення і прасування для користувача максимально полегшений. Потрібно лише повісити костюм або плаття на вішалку, в разі сильної пом’ятості закріпивши на спеціальні важки (додаються), налити в ємність всередині шафки рідину з флакона, закрити шафу і натиснути «пуск».

«Секретна» рідина, у якої, до речі, є своя запатентована назва — Presiva — розпорошується машиною в тонкий туман, що проникає між волокон тканини. Плюс ще повітря в шафці нагрівається, хоча і не дуже сильно — до 50-60 градусів.

Через півгодини залишається лише дістати свіженький разглаженный костюм і видалити вологою губкою з дна шафки пил, що містить бруд з одежі.

Багатьом відомо, як важко видалити плями від їди, і інші забруднення з м’яких меблів. Інколи, самотужки з цією проблемою ніяк не впоратись.  І якщо така прикрість і сталась, засмучуватись не варто, а просто зайти на fabrika-chistoty.od.ua/chistka-myagkoj-mebeli і замовити відповідну послугу в компанії «Фабрика чистоти». Тут використовують найпередовіше обладнання, технології, і ефективну американську хімію.