Blue Diamond Ring - найдорожча у світі обручка

Кілька років тому на аукціоні Bonham's Fine Jewelry (Лондон) кільце з синім діамантом на 5,3 карата було куплено колекційним будинком Graff Diamonds за 9.490.000 доларів США.

Graff Diamonds — один з найбільших у світі колекціонерів антикваріату і ювелірних виробів. Така висока вартість ювелірного виробу пояснюється рідкістю блакитних діамантів, чия частка від загального числа, що видобуваються у світі алмазів не перевищує 1%. Ці дорогоцінні камені практично не бувають у продажу, і вироби з них, як правило, завжди стають музейними експонатами або заставним майном.

Блакитні діаманти своїм відтінком зобов’язані домішкам бору. Подібних унікальних алмазів у всьому світі знаходять в рік приблизно двадцять штук. До появи перших копалень у Бразилії, котра зараз їх найбільше добуває ці надзвичайно коштовні камені поставлялися європейським ювелірам з Індії і Південної Африки.

Найдорожчим же блакитним діамантом є унікальний екземпляр вагою 35,56 карат, що носить назву «Віттельсбах». Зараз він належить іспанській інфанті Марії Терезі. Вартість каменя на аукціоні Christy в 2008 році склала більше 24 мільйонів доларів.

Звичайно ж подібну розкіш можуть дозволити собі лише найкрутіші олігархи. А от магазині topgold.ua орієнтований на широке коло покупців, ось досить вигідна пропозиція кольца одиночки цена, такі чудові обручки - справжня мрія молодят!



До речі, «діамантове кільце» і «обручка з діамантом» – не одне і те ж. Що і довела швейцарська ювелірна компанія Shawish Jewelry, витративши цілий рік на виготовлення свого шедевра – неперевершеного кільця з одного цільного необробленого алмазу.

«The world’s First Diamond Ring» важить не менше 150 карат і є найдорожчим у світі, адже його оцінено в суму, що перевищує 70 млн доларів США!



Форма багатогранника підкреслює повну схожість кільця  з натуральною формою гранчастого алмазу. Розробники унікального ювелірного виробу передбачили всі нюанси для того, щоб промені світла від граней заломлювалися і відбивалися максимально ефектно.

Процес виготовлення такого кільця з одного гранчастого алмазу тривав кілька місяців і вимагав застосування передових технологій і спеціальної лазерної техніки. З їх допомогою досвідчений женевський майстер навіть змінив молекулярну структуру каменя і зумів вирізати цілісне кільце незвичайного дизайну.