В гостях у казки: готель за проектом Хундертвассера

Австрійський готель-центр Rogner Bad Blumau 4*, розташований в містечку Бад-Блюмау (45 км на схід від Граца), був побудований за проектом відомого архітектора Фрідренсрайха Хундертвассера. Цей унікальний термальний комплекс, символізуючи єднання людини і природи, вважається найзнаковішим проектом геніального зодчого.

Rogner Bad в Блюмау це набагато більше, ніж просто терми: це дивовижна єдність цілющих джерел і різних саун, універсальний витвір мистецтва.

Готель з округлими формами, золотими банями й коридорами, що швидше нагадують лісові стежки, - гармонійне продовження навколишнього ландшафту: будови незвичайної форми вписані в пагорби і підйоми, створюючи футуристичні хвилеподібні силуети. Тут не знайти прямих ліній, однакових вікон і рівних поверхонь, а покриті зеленою поріслю дахи - своєрідна компенсація природі за відібраний простір.



Будівництво курортного комплексу Rogner Bad Blumau було завершено у 1997 році. Територію готелю умовно можна розділити на квартали: на величезній площі розкинулися несхожі одна на одну оригінальні будови, що здалеку нагадують житла чи то якихось гномів, чи то велетнів. Будинки наче виростають з-під землі, не порушуючи природної гармонії.

До тридцятирічного ювілею термів Blumau тут з’явилася скульптура Богині води, створена з оцинкованих сталевих елементів, що зображують тіло і руки, заповнена 40 кубічними метрами гумусу. Зараз вона служить ідеальним живильним середовищем для тисяч квіток плюща, родіоли, роговика, очитку і гречишника. Жива скульптура Андре Хеллера відмінно вписується в ансамбль і підкреслює девіз Хундертвассера: «Рай знаходиться за рогом».

Одинадцять різних критих і зовнішніх басейнів утворюють 2.724 квадратних метра водної поверхні. У СПА для масажів та інших спеціальних процедур використовуються природні лікувальні продукти.



У Rogner Bad Blumau день триває не 24, а до 38 годин: гість може заїхати вже в 9 годин ранку, а в день від’їзду він може повноцінно користуватися саунами і термами до 23.00. Міні-бари з номерів прибрані, зате тепер гостю видається ключ в так звану кімнату з ласощами, в якій можна цілодобово знайти все, від солоних огірочків до шоколаду і біо-морозива. Про спокійний і глибокий сон піклуються нові матраци, що мають латексну основу з 100-відсоткового природного каучуку і сім різних еластичних зон.

Вигідно орендувати в Дніпропетровську комфортні 2-кімнатні квартири і інші апартаменти в Мост Сіті ви можете завдяки компанії Arendakvartir.com.ua