Презентовано перший у світі смартфон з 6 ГБ оперативки

Як і натякали опубліковані компанією Vivo тизери відносного майбутнього флагманського смартфона, презентована на днях модель Xplay 5 все-таки зуміла залишити свій слід в історії розвитку індустрії за рахунок набору унікальних характеристик. Отож, вашій увазі перший у світі смартфоном з 6 Гбайт оперативної пам'яті на «борту».

Чи дійсно Android-смартфону зразка 2016 року так необхідні аж 6 Гбайт ОЗУ — питання досить складне і спірне.  Якщо розглядати подібний гаджет в якості бази, яка буде обробляти дані для окулярів/шоломів віртуальної реальності, то зайва продуктивність в конкретному випадку зайвою ніколи не буде. Однак реальна необхідність в досягнутій потужності як для середньостатистичного власника смартфона, так і для просунутих користувачів, на сьогодні відсутня. Причина цього криється у неможливості розкриття наявного потенціалу повною мірою, насамперед через обмеження Android-платформи.

Тим не менш, факт залишається фактом — новинку від Vivo укомплектували топовим на сьогодні SoC-рішенням від Qualcomm у вигляді чотирьохядерного процесора Snapdragon 820, досягти максимального рівня швидкодії серед смартфонів якого допоможуть рекордні 6 Гбайт оперативної пам’яті. А якщо вам не потрібні оці всі рекордні навороти, а просто хороший функціональний сучасний смартфон тут http://technoportal.ua/mobile.html ви знайдете безліч чудових пропозицій.



Інші параметри китайського флагмана не стали раптовою несподіванкою по причині того, що за добу до анонсу в Мережу витекли рекламні проспекти з позначеними на них характеристиками пристрою, а також кілька фотографій Xplay 5.

Мабуть, подальший опис варто почати з другої по значущості особливості смартфону — його дисплея. На цей раз гаджет з Піднебесної може похвалитися вже справжнім зігнутим дисплеєм, що ефектно обволікає обидві бічні грані пристрою. Напередодні з’явилася інформація про можливу співпрацю Samsung з Vivo, Huawei і Xiaomi для поставок перерахованим компаніям фірмових вигнутих панелей, які використовуються в Galaxy S7 Edge.

У кінцевому підсумку саме Xplay 5 в числі перших отримав 2К-матрицю типу Super AMOLED з діагоналлю 5,43”, яка “перетікає” з фронтальної частини на торці смартфона.

Для зберігання інформації майбутньому власнику Xplay 5 пропонується вбудований флеш-накопичувач ємністю 128 Гбайт, а ось про наявність слота для карт microSD згадано не було. На тильній стороні смартфона розташувалася камера з роздільною здатністю 16 Мп, а на фронтальній — 8-Мп камера для відеозв’язку.

Тепер залишилося перейти до найголовнішого — цінової політики у відношенні смартфона Vivo Xplay 5. І тут керівництво китайської фірми презентувало своїм шанувальникам дуже приємний сюрприз, запросивши за флагманську новинку з технологічним дисплеєм, процесором Snapdragon 820, 6 Гбайт ОЗУ і серйозними аудіо компонентами всього $654