Намет для ліжка Room in Room

Кімната в кімнаті або Room in Room – так назвали свій "намет для ліжка" її американські розробники, що об'єдналися в стартап iKamperusa Inc., і запропонували всім бажаючим кумедний спосіб економії в плані опалення взимку, засіб для створення додаткового затишку, і відмінну розвагу для дітей.

Мова йде про своєрідну конструкцію, що складається з алюмінієвої рами і натягнутого на неї щільного полотна з “тетрон котону” – гіпоалергенної суміші бавовни та поліестеру, що не має дна. Вона наділена прозорими віконцями з поліуретану, замками-блискавках, вентиляційними клапанами у верхній частині конструкції, і  призначена для розміщення над ліжком в домашній спальні.

Навіщо ж потрібен “намет для ліжка” Room in Room? Перш за все, для економії опалення. Якщо в кімнаті прохолодно, то під імпровізованим дахом “намету” тепліше: за рахунок власного нагріву від тіла людини, через деякий час перебування температура там може перевищувати навколишнє середовище з різницею до 5 градусів. А в США і більшості країн Європи, де зимове опалення є розкішшю і рахунки за комунальні послуги суттєво б”ють по кишені значної частини жителів, подібна різниця істотна.

Ще один варіант використання – розважальний. Передбачається, що дітям вкладатися спати в такому варіанті буде значно цікавіше, ніж просто в ліжку. А якщо мова йдеться про ліжка, куплені в магазині Barin, то не тільки діти, а й дорослі будуть почувати себе у подібному “наметі” набагато комфортніше і затишніше.



До того ж конструктори Room in Room передбачили і певні розважальні можливості, які зроблять перебування в ній приємніше. Це може бути перегляд відео на смартфоні або планшеті, розміщений у спеціальному кріпленні над узголів’ям. Або оригінальна люлька на ременях, призначена для ноутбука і дозволяє працювати на ньому прямо в шатрі навіть вдень.

Розроблений молодими дизайнерами “намет для ліжка” Room in Room, представлений на ресурсі Кікстартер, зараз доступний до міжнародного передзамовленню, з обіцяною з січня 2016 року розсилкою, в декількох типорозмірах. Односпальний – із сторонами 100 х 200 см, двоспальний 140 х 200 см. На ліжко типу Queen – 150 х 200 см, і King 190 х 200 см з цінами відповідно $60, $70, $80 і $90.

При виборі розробники рекомендують вимірювати параметри матраца – так, щоб конструкція надійно розмістилася на його краях. Для додаткового закріплення можна використовувати спеціально передбачені на кутах шнури.

Ну а коли “намет для ліжка” Room in Room не використовується – приміром, улітку, його можна акуратно скласти і упакувати для зберігання в комплектну сумку.