У Донецьку діток “порадували” букварем з Путіним і терористами ДНР

В окупованому російсько-терористичними загарбниками Донецьку для дітей видали так званий «буквар», головними героями якого стали бойовики «ДНР» і російський гарант Володимир Путін. Інформацію поширили сепаратистські ЗМІ

«У букварі зображені герої Новоросії, легендарні ополченці і навіть президент Росії Володимир Володимирович Путін. Всім без винятку присвятили короткі вірші», — йдеться в одному з повідомлень представників фейкових видань.

«За підтримки міністерства освіти «ДНР» і в честь першої річниці утворення, в республіці був виданий патріотичний буквар — «Донецъкий букваръ», — пишуть сепаратисти у відповідних групах в Мережі, додаючи, що перший примірник «букваря» дістанеться ватажкові бандитів «ДНР» Олександру Захарченко.

Дивишся на таке, і прямо волосся дибки стає! Добре, що хоч наші дітки мають нормальні книжки для свого розвитку. А чудово оформлений буквар вашуленко читати онлайн можна прямо з компютера, чи мобільного гаджета. Зручно, у в дусі часу!

Ось деякі з сторінок “букваря”, за якими в окупованих зонах хочуть вчити дітей читати.




Нагадаємо про деякі «героїв» нового «букваря». Ольхон, який «здається таким зайчиком» — це бандит і садист, котрий нещодавно забив до смерті нагайкою місцевого жителя в містечку Комунарі, і опублікував моторошне відео тортур в мережі.

Структура “букваря” традиційна - літери пропонується навчати у віршованій формі. На обкладинці «вусатий друг всіх дітей» — командарм Гіркін.

Варто зазначити, що більшість жителів окупованих зон в шоці від «патріотичної» книжки для дітей, про що й пишуть у соцмережах.

“Буквар ДНР: у Росії - патріотизм, а в Лугандоні – ідіотизм”

«А ось написано, що Путін війська розіслав, як же так, якщо заявляють, що їх там немає?».

«З денера варто звалити хоча б заради того, щоб твої діти не читали це безглуздя».

А дещо раніше в ЛНР був презентований ще один “шедевр” - дитячий журнал «Ввічливі чоловічки». Головним персонажем більшості віршів та оповідань для дітей виступає «Тато» - Володимир Путін. «Мамою» в журналі вказана блондинка, яка має віддалену подібність з Аліною Кабаєвою. Блондинка одягнена в сукню кольору російського прапора, але ніяких реплік їй не відведено.

«Дітки ЛНР» представлені на ілюстраціях в образах російських десантників, козаків і міліціонерів. Зате «образ ворога» у «Ввічливих чоловічках» дуже впізнаваний: тут і «Фашистон», і «жадібний Кролик», і «Огидний Турчин», які сіють кріп на Майдані, а сам Майдан затуляє собою сонце. Серед інших негативних героїв – «Гнуланд», помічниця «Фашистона», яка роздає на Майдані печиво, що перетворює людей в «карателів».