Гелікоптер ZERO – особистий транспорт нового покоління, який стане порятунком від пробок

Постійно зростаюча чисельність населення земної кулі сконцентрована в основному в мегаполісах. Мільйони пішоходів рухаються по вулицях нескінченним потоком, немов мурашки. Не набагато менше серед них автомобілістів, машини яких частенько шикуються в довгі вервечки безнадійних черг-пробок. Часто буває на метро дістатися до пункту призначення значно швидше, ніж на автомобілі.

Подаруйте близькій людині чудовий оригінальний презент – політ на гелікоптері. Ось тут http://www.полет.укр/category/polet-na-vertolete/ ви знайдете деталі цієї пропозиції. Море яскравих, незабутніх емоцій гарантовано!

Однак метро це не панацея, хоча б тому, що цей вид транспорту позбавлений досить великої частини комфорту. В особистій машині їхати значно приємніше. Напевно саме тому багато хто воліє втратити годинку-другу в пробці заради зручного крісла, приємної музики і відсутності сторонніх людей.

Взявши до уваги все перераховане вище, іспанський дизайнер Гектор Дель Амо (Hector Del Amo) спробував знайти концептуальне вирішення проблеми пересування в перенаселених містах. Так з’явилася ідея простого одномісного гелікоптера. На ньому можна значно швидше подолати необхідну відстань, залишаючись не лише в індивідуальному комфорті, але і на висоті. Як у прямому, так і в переносному сенсі.

Форма цього міського гелікоптера нагадує цифру нуль. Схоже, через це автор і назвав свій концепт ZERO. Навіть задній гвинт укладено в округлу рамку, що б не втрачати основну лінію круглої стилістики. Шкода, що це всього лише концепт, приблизно такий же, як рятувальний гелікоптер майбутнього, про який ми недавно писали.



З іншого боку німецькі конструктори уже давно ведуть розробки на тему одномісних гелікоптерів. Літальний апарат e-volo уже в повітрі з пасажиром на борту красномовно доводить, що індивідуальний міської вертоліт цілком можливий у недалекому майбутньому.

Витрати на його виробництво можуть бути мінімальні. Невеликий мотор, лобове скло, основна рама і крісло – не так багато як в деяких сучасних машинах. Залишиться вирішити питання електромереж і інших дротів, які буквально огортають вулиці міст. А далі паркуйте свій вертоліт хоч на автомобільних парковках, хоч на невеликих галявинах. Одномісний ZERO від Hector Del Amo не займе більше місця, ніж стандартний авто.