Киянин створив унікальний синхронний перекладач для Android

Android Market "розжився" новим цікавим додатком для VoIP-телефонії, який має назву Droid Translator. Створив його наш співвітчизник, 35-річний киянин Олександр Коновалов, який заснував компанію під назвою TIW (tiw – це скорочена форма від Technology Improves the World, що означає технологія покращує світ).

Ось яку інформацію про цей функціонал надає Вікіпедія:

Droid Translator — DROTR — перший сервіс відео дзвінків з автоматичним перекладом в реальному часі.

Сервіс містить вбудований відеодзвінок з перекладом, голосовий дзвінок з перекладом і чат (DT-Chat) з перекладом. Переклад здійснюється автоматично. Сервіс доступний для Android та iOS.

Droid Translator — DROTR — сервіс, який дає змогу людям спілкуватися між собою у всіх країнах світу на 29 мовах.

Презентована у травні 2014 року версія продукту доступна для скачування в Google Play и ITunes.Зараз у DROTR — Droid Translator для розпізнавання і синтезу мови застосовується API сервіс Google Voice.

Історія проекту

Сама ідея виникла у 2011 році

04 травня 2013 було створено перший прототип програми, який при активному дзвінку через Skype розпізнавав мову на одному пристрої та синтезував її на іншу мову на іншому пристрої. При цьому до смартфону був підключений зовнішній USB-мікрофон, який був спаяний самостійно з підручних засобів. Програма містила драйвер цього USB-мікрофону, працювала на основі Google Voice і Microsoft Bing. Ідея стала реальністю і було прийняте рішення розпочати готувати реліз для Google Play.

26 червня 2013 в Google Play було викладено перший реліз додатку, який отримав назву Droid Translator for Skype. Програма була виставлена як безкоштовна, авторизація здійснювалася за логіном Skype, в ній був відразу доступний чат з перекладом і без перекладу, а для користування послугою перекладу дзвінків необхідно було придбати додатковий девайс вартістю 7 доларів.

Жовтень 2013 — вийшла нова версія програми, яка дозволяла перекладати дзвінки через Skype без додаткового девайса. Розробникам вдалося знайти рішення яке все ж таки дало змогу це зробити, однак дане рішення теж мало певний недолік — Skype залишався без мікрофона і вже не було передачі оригіналу мови.

Лютий 2014 - створено акціонерне товариство DROTR AG (Швейцария) у партнерстві з інвестиціною компанією Rubinberg AG (Швейцарія)

Квітень 2014 — випущена версія 2.0 під Android з вбудованим відеодзвінком. Закінчено роботу над версією iOS клієнта і відправлено на модерацію за ліцензіями. Продукт став повністю самостійним VoIP сервісом з вбудованим відеодзвінком. Доступні функції чату з перекладом і без перекладу, внутрішнього голосового виклику з перекладом «голос в голос», і відеодзвінка з перекладом «голос в голос» в реальному часі.

Травень 2014 — назва Droid Translator була змінена і отримала скорочену назву DROTR.

Листопад 2014 — вихід нової версії DROTR — Droid Translator 3.0 для Android з вбудованим пошуком людей для спілкування.

Квітень 2015 – випуск версії 4.0 – весь функціонал додатку став повністю безкоштовним для спілкування між користувачами системи Android

Травень 2015 – проект презентовано у Каліфорнійському університеті в Берклі (англ. The University of California, Berkeley) 

Листопад 2015 - фінальний реліз 4 й версії 4.5.3: додана можливість налаштовувати видимість свого профілю в пошуку, відображення оригіналу і перекладу повідомлення, інфографічні  підказки, функції “Поділитися”, відправка фото і відео будь-яких розмірів в оригінальних розмірах

Грудень 2015 - розпочато роботу над версією 5.0, додатку нового покоління, в рамках якої проект стане комунікаційною платформою. Вихід оновленої версії намічений на вересень 2016 року.


Іншомовні тексти (понад 50 мов) любої складності і тематики якісно і оперативно опрацює бюро перекладів “Инфоперевод”. У нашому штаті працюють суто висококваліфіковані дипломовані спеціалісти, зі значним досвідом роботи.