Система керування іграми за допомогою погляду реалізована в ноутбуці GT72S G Tobii

Компанія MSI розпочала продаж унікального ігрового ноутбука GT72S G Tobii, який у перших числах січня демонструвався на виставці CES 2016. Головною особливістю новинки є система управління поглядом, розроблена шведською компанією Tobii Technology.

Під екраном знаходиться спеціальна панель з трьома розташованими в ряд інфрачервоними датчиками. Ці сенсори відстежують напрямок погляду користувача, дозволяючи виконувати певні операції рухом очей. Завдяки цьому сенсору відстеження рухів зіниць користувача комп’ютер буде знати, що зацікавило гравця в даний момент, і ігровий персонаж автоматично переміститься туди, куди дивиться користувач. Пильний погляд гравця в одну позицію також дозволить грі сфокусуватися на тому чи іншому об’єкті.

Стверджується, що система Tobii в даний час сумісна з більш ніж двома десятками ігор, у тому числі Assassin’s Creed Syndicate, Assassin’s Creed Rogue, ArmA III і Elite Dangerous. Кожен покупець портативного комп’ютера отримає у подарунок копію Tom clancy’s The Division.



Що стосується технічних характеристик лептопа GT72S G Tobii, то вони такі: у комп’ютері задіяний процесор Intel Core i7-6820HK покоління Skylake з чотирма ядрами з частотою 2,7–3,6 ГГц. В оснащення входять 32 Гбайт оперативної пам’яті DDR4-2133, твердотільний накопичувач на 256 Гб і жорсткий диск місткістю 1 Тбайт, оптичний привід Blu-ray, мережевий контролер Killer E2400, адаптери бездротового зв’язку Wi-Fi і Bluetooth 4.1.

Дисплей має діагональ 17,3 дюйма володіє дозволом 1920 × 1080 пікселів (Full HD). Відеопідсистема покладається на дискретний графічний прискорювач NVIDIA GeForce GTX 980M з 8 Гбайт пам’яті. Ноутбук оснащений клавіатурою SteelSeries з багатобарвнм підсвічуванням, а також аудіосистемою з сабвуфером.

Придбати портативний комп’ютер можна за орієнтовною ціною від 2600-2700 доларів США.


Всем почитателям культовой игры Counter-Strike советую скачать cs 1.6 бесплатно на сайте cs-games.net.