Seabreacher X - пірнаючий човен-акула

Компанія Innespace з США запропонувала любителям екстремальних водних розваг нову модель біонічного катера, що не тільки зовнішністю, але і «звичками» нагадує акулу. Швидкісне судно отримало назву Seabreacher X, і виготовлено обмеженим тиражем.

Двомісні п’ятиметрові машини Innespace з герметичним кокпітом володіють позитивною плавучістю, але за рахунок роботи підводних антикрил можуть затягувати себе на глибину.

Свої катери попередніх версій компанія вже відправляв клієнтам в цілому ряді країн, не рахуючи США, — від Кореї до ОАЕ. Покупців підкорили глибокі віражі, бочки, стрибки і нирки. Також компанія не відмовилася від своєї давньої ідеї організації гонок на пірнаючих катерах, тільки учасники повинні придбати свій власний Seabreacher.



Якщо попередня модель (вона випускається і зараз) — Seabreacher J — зовні наслідує дельфіна, то Seabreacher X — акула. Її разявлена паща — це ілюмінатор під ногами пілота, виконаний з тонованого скла. «Ікс» здатний розвивати 80 км/год на поверхні і 40 км/год під водою. За це слід дякувати 260-сильному мотору. До речі, надійні лодочні мотори evinrude різної потужності можна замовити на сайті evinrude.com.ua.

Як і його попередники, Seabreacher X може трохи вистрибувати з води і всіляко «гратися». І, звичайно, одна з головних родзинок — здатність машини довго рухатися поблизу поверхні під водою, виставивши назовні тільки плавець (через нього двигун отримує повітря) і обрушуючи хвилі на прозорий ліхтар кабіни.



Більш того, спеціальна система запобігає потраплянню води в мотор і його зупинку при короткочасних пірнаннях на глибину до 1,8 метра. Компанія повідомляє, що пірнаючий човен-дельфін J доступний за попереднім замовленням.

Ціни на Seabreacher J залежать від потужності мотора, варіантів обробки і так далі. Діапазон — $65-85 тисяч. Що до нової «акули» — її американці планують побудувати в кількості 10 примірників. Цінник, відповідно, солідніший — $93 500. Що отримає клієнт за ці гроші, можна побачити в ролику нижче.