З коханими не розлучайтеся: витончені прикраси, зроблені з праху померлих людей

Художник по роботі зі склом Merry Coor, з Каліфорнії, створює єдині у своєму роді ювелірні прикраси. Невеликі намистини виглядають як мармур або крихітні планети, з красивими завитками з коштовностей. Насправді, ці візерунки у прикрасах зроблені з попелу, точніше кремованих рештків людей.

Створюючи ці намистини з людського попелом, вона таким чином знайшла спосіб допомогти людям увічнити пам’ять про померлих близьких.

Потрібно зазначити, що раніше Merry Coor протягом 15 років робила звичайні скляні намистини для різної біжутерії, а в минулому році вона почала включати в них попіл. Ідею створення таких прикрас, їй підказала знайома молода пара, яка жартома попросила, додати попіл їх загиблого друга в намистини, що вона і зробила

Художниця описує свою роботу з людськими рештками, як глибоко зворушливою, і відповідальною. Для того, щоб зробити таку прикрасу Merry Coor спочатку створює базову кульку з кольорового скла. Потім додає попіл, як правило, у вигляді закрученого візерунка, а потім все це герметизується шаром прозорого скла. На одну намистину йде близько половини чайної ложки попелу. Перед тим, як створити візерунок вона просить близьких показати фотографію і розповісти про померлого, щоб стати ближчою до людини і тоді виходить неповторний малюнок.



Merry Coor відчуває, що створення цих унікальних і особистих прикрас це новий напрям у мистецтві. Також вона сподівається, що її робота хоч якось зможе допомогти людям в непростий час їх великої скорботи.

Вона виготовляє сакральні намистини у своїй власній студії в Каліфорнії (США): «Мої намистинки Memorial Ash Beads дають можливість поєднати минуле з сьогоденням».



Це може здатися дивним, але ці незвичайні прикраси користуються величезним попитом. Вона додає до них ланцюжки срібного або золотого кольору, що допомагає їм вписатися в стиль будь-якої людини.

Люди самі приходять до неї в майстерню, а для тих, хто позбавлений такої можливості, Merry Coor дає інструкцію: «Якщо Ви вирішили, що хочете створити Memorial Ash Beads, то я відправлю Вам невеличкий шматочок м’якого олова, в який Ви можете скласти 1/2 чайної ложки попелу після кремації і відправити його назад мені. Коли кулька буде завершено, Ви отримаєте її протягом 2-4 тижнів».

А тут http://stylestore.com.ua/bizhuteriya-swarovski/ ви зможете підібрати для себе вишукані елітні прикраси з кристалами Swarovski. В них ви будете виглядати неповторно!