Британський студент створив бота-юриста

Як відомо, комп'ютерні програми все більше асимілюються в наше повсякденне життя, швидко і ефективно вирішуючи завдання, з якими людині самотужки аж ніяк не справитись. Різного роду проектування, бізнес процеси, освіта, наука, культура - всюди нам допомагає штучний інтелект. Ось черга дійшла і до такої делікатної галузі, як право. Ні, до електронного судді справа ще не дійшла, а ось бот-адвокат - це вже реальність!

Минулого року 19-річний студент Стенфордського університету Джошуа Броудер створив сайт, на якому кожен бажаючий міг отримати юридичну допомогу в своєму питанні. Джошуа і не підозрював, що його невеликий сайт стане таким популярним.

На своєму сайті, Броудер допомагав людям оскаржити штрафи за неправильну парковку і скласти апеляції до суду.

«З самого початку існування сайту, я відповідав на всі питання самостійно. Але, сайт виявився настільки популярним, що відповідати вручну ставало все складніше і складніше, число звернень було набагато більшим, ніж я міг фізично обробити за день. Тому я подумав, а чому б не створити автоматичний юридичний інтернет-сервіс?» , — розповідає творець інтернет-сервісу.

Схема роботи інтернет-сервісу досить проста: користувачеві досить відповісти на кілька питань, які необхідні для апеляції, після чого сервіс автоматично складе всі необхідні документи. Залишиться тільки роздрукувати і відправити за вказаними адресами.



За кілька місяців після запуску автоматичного бота, програма допомогла понад 80 тисячам користувачам, а загальна сума справ становить близько 3 мільйонів доларів. Саме таку суму інтернет-сервіс допоміг заощадити всім, хто звертається.

Чи треба згадувати, що за кожне нове звернення до програми Джошуа бере вкрай невелику плату з користувачів? Набагато меншу, ніж візьмуть з користувачів юристи, які складуть точно такі ж документи.

Власник сервісу не зупиняється на досягнутому, тепер його інтернет-сервіс може допомогти в поверненні грошей за скасування авіа і залізничних рейсів, у страхуванні та інших справах.

В Україні, зважаючи на наш теперішній юридичний хаос, дуже необхідний такий сервіс. І хто втілить його в життя, думаю, той отримає повноцінний популярний і доходний бізнес-проект.


1с утп